ep letrero del banco bankinter en una de sus oficinas de la capital
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

Bankinter calcula que pagarà un dividend de 5 cèntims bruts per acció amb càrrec al 2020, segons ha anticipat Jacobo Díaz, director financer de l'entitat (CFO), en ser qüestionat per la retribució a l'accionista. Les seves accions es disparen un 7%, fins als 5,11 euros per títol.

  • 7,25€
  • -0,38%

El banc ha presentat un benefici net anual de 317 milions d'euros i el Banc Central Europeu (BCE) ha limitat el 'pay out', el percentatge de benefici que es pot distribuir als accionistes, al 15%.

"El nostre càlcul és que podrem distribuir 45 milions d'euros, i Bankinter té en circulació 900 milions d'accions", ha explicat Díaz.

En realitzar aquest càlcul, s'obté el dividend de 5 cèntims bruts per acció amb càrrec al 2020. Sobre els dividends, María Dolores Dancausa, la consellera delegada, ha confirmat que "hem demanat distribuir en efectiu el 15% del nostre benefici de 2020, tal com recomana el regulador, per la qual cosa esperem la seva aprovació".

SORTIDA A BORSA DE LÍNIA DIRECTA

D'altra banda, Díaz ha anticipat als analistes que "hem enviat als reguladors la sol·licitud per a l''spin off' de Línia Directa, cosa que considerem un pas molt important".

L'entitat té previst segregar el seu negoci assegurador mitjançant una sortida a borsa, encara que necessita obtenir el vistiplau del Banc Central Europeu (BCE). L'objectiu era fer-ho abans de la pandèmia, però la crisi sanitària ha endarrerit l'operació.

Les restriccions imposades pel Banc Central Europeu fan que aquesta operació pugui retardar-se fins al final del tercer trimestre o potser el quart, ja que Bankinter realitzarà l'operació mitjançant un 'listing', cosa que implicarà distribuir una prima d'emissió de 1.184 milions d' euros entre els seus accionistes. I això ha de tenir el vistiplau del BCE.

"El nostre desig seria obtenir l'aprovació abans de la Junta d'Accionistes, o al llarg de 2021, perquè és una operació clau per a nosaltres", ha afegit María Dolores Dancausa, consellera delegada. "No podem anticipar terminis concrets, però esperem fer la sortida a borsa el 2021", ha conclòs.

Noticias relacionadas

contador