acciona anergia molino
Alberto Sánchez

Recolzament de Bankinter a Acciona. El banc reitera la recomanació de comprar el grup dirigit per José Manuel Entrecanales i puja el preu objectiu fins als 200 euros per títol, des dels 168,04 anteriors. A més, manté la valoració sobre la seva filial Acciona Energía, amb preu objectiu de 40,40 euros, després d'haver millorat aquest preu a la setmana passada.

  • 112,85€
  • -1,78%
  • 20,18€
  • -0,88%

Els analistes de Bankinter destaquen la “positiva” evolució dels negocis de la major part de les divisions del grup al primer trimestre del 2022. Així, subratllen la forta pujada del preu mitjà d'Acciona Energía (+59%), l'activitat comercial de la divisió immobiliària, amb un creixement de la cartera de prevendes; i el valor dels actius, mantenint-se a la senda alcista i al nou màxim de la cartera d'infraestructures, que ha pujat un 8% addicional als tres primers mesos de l'any.

Pel costat menys positiu, Bankinter destaca una caiguda en els actius sota gestió de Bestinver a causa de la desfavorable evolució dels mercats i possibles retards en les noves inversions d'Acciona Energía a causa de colls d'ampolla a les cadenes de subministrament i el proteccionisme als EUA.

“A mitjà termini, les perspectives de creixement del grup també són positives. Les nostres estimacions apunten a un creixement mitjà anual del +7% en EBITDA durant el període 2021-26. La retribució a l'accionista anirà en augment als propers anys amb la millora en resultats (d'una rendibilitat per dividend del 2,4% el 2022 fins al 3,2% el 2025)”, assenyalen aquests analistes.

Quant a Acciona Energía, Bankinter subratlla la pujada del 2% de la capacitat consolidada fins als 11.263 MW. Tot i això, també indica que la producció s'ha reduït un 5% a causa d'un menor factor de càrrega durant el període (30,6% enfront del 32,6% del mateix període del 2021), conseqüència d'unes condicions meteorològiques menys favorables i majors limitacions/abocaments al negoci internacional. “El principal motor dels resultats ha estat un preu mitjà més alt (+59%) fins als 115,4 €/MWh amb una pujada més gran a Espanya que en el negoci internacional”, afegeixen.

Noticias relacionadas

contador