ep archivo   economia  marcelino armenter ceo de criteria sale del consejo de naturgy en plena opa
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Tres són les raons per les quals Bankinter recomana vendre els títols de Naturgy després del resultat de l'OPA d'IFM, que al final no va aconseguir arribar al mínim fixat del 17% del capital de la companyia i s'ha conformat amb quedar-se un 10, 83% de la gasista.

  • 21,52€
  • 3,36%

Això porta a una de les raons per les quals Bankinter aconsella vendre, i és que Naturgy veurà reduït el seu pes en l'IBEX davant aquesta compra de participació per part del' IFM, i amb això la seva liquiditat. Així, el free-float es redueix des del 27% fins al 16% i el seu pes en el selectiu espanyol des de l'1,9% actual fins aproximadament l'1%.

Altres de les raons per les quals el 'banc taronja' recomana desprendre dels títols de Naturgy és que no veuen potencial de revaloració en els seus títols des dels preus actuals. Recordem que la companyia ha marcat màxims de tots els temps, superant el preu objectiu de Bankinter, que estava als 23,80 euros per a desembre de 2022.

El tercer motiu que presenta Bankinter per vendre és que la rendibilitat per dividend als preus actuals està per sota del 5%.

"Hi ha altres opcions al sector amb més potencial de revaloració, més liquiditat i major rendibilitat per dividend", com Enagás o REE, argumenten aquests analistes.

El fons australià IFM, que va llançar la seva OPA sobre el 22,69% de Naturgy a 22,07 euros, no ha aconseguit finalment arribar ni al mínim fixat, el 17%, de manera que aquest dijous va anunciar que renunciava a aquest requisit mínim d'acceptació i es quedava amb el 10,83% de la companyia que sí que havia acudit a l'oferta.

IFM es converteix així en el quart major accionista de el grup després de Criteria Caixa (27%), GIP (21%) i CVC i CF Alba (21%). Sonatrach es manté amb un 4% del capital, l'autocartera arriba a l'1% i el free float es redueix a aquest 16%. La participació del 10,8% li dona dret a un lloc en el Consell.

Noticias relacionadas

contador