ep archivo   edificio de naturgy
FOMENT DEL TREBALL - Archivo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha suspès la cotització de Naturgy fins a les 15:00 hores davant la publicació del resultat final de l'OPA del fons australià IFM sobre la companyia. Finalment, la seva oferta ha estat acceptada per 105.021.887 accions, xifra que representa un 47,74% de les accions a les quals es dirigia, és a dir, un 10,83% del capital social de Naturgy.

  • 23,38€
  • -2,26%

L'OPA, que es dirigia al 22,69% de l'energètica, estava condicionada a la seva acceptació per, almenys, 164.834.347 accions de Naturgy, representatives del 17% del capital social. Atès que no se n'ha aconseguit l'objectiu, IFM ha decidit renunciar a la condició d'acceptació mínima i adquirir la totalitat de les accions que han acceptat la seva oferta, és a dir, aquest 10,83% del capital de Naturgy.

El màxim responsable d'FM a Espanya, Jaime Siles, es mostrava molt optimista a finals de la setmana passada i contestava amb un rotund "absolutament" en ser preguntat sobre si creien que anaven a aconseguir aquest mínim del 17% del capital de Naturgy, condició necessària per poder tenir dos representants al consell de la companyia. Ara hauran de conformar-se amb un únic conseller al màxim òrgan de govern de la gasista.

Siles defensava la idoneïtat de l'oferta en el context d'incertesa provocat per la crisi energètica i per les mesures del Govern per baixar el preu de la llum, i avisava que, un cop passés l'OPA, Naturgy patiria en borsa com ho han fet durant els últims temps Endesa i Iberdrola per les mesures de l'Executiu. No obstant això, totes aquestes advertències i recomanacions, que es van intensificar durant els últims dies abans del tancament del període d'acceptació, el passat 8 d'octubre, sembla que no han calat en els accionistes de Naturgy.

D'altra banda, també durant les últimes jornades abans que acabés aquest termini, IFM va 'obrir el meló' del futur del dividend de Naturgy, plantejant l'opció de suspendre'l si finalment la seva oferta sortia endavant i per garantir que la companyia pogués complir amb les seves plans d'inversió en el citat context d'incertesa sectorial. La seva proposta va causar la resposta immediata de la pròpia Naturgy i del seu màxim accionista, Criteria, que van defensar la retribució a l'accionista. En conversa amb Bolsamanía, Jaime Siles va dir que no es penedien d'haver provocat aquesta polèmica. El que no està clar és que això en quina mesura deu haver impactat en els accionistes per prendre la seva decisió final.

Noticias relacionadas

contador