• José Ignacio Goirigolzarri incidirà en el missatge de l'increment de la ràtio dividend-benefici i en el seu objectiu de distribuir 2.500 milions d'euros entre els accionistes
ep jose ignacio goirigolzarri presidente bankia

José Ignacio Goirigolzarri incidirà en el missatge de l'increment de la ràtio dividend-benefici i en el seu objectiu de distribuir 2.500 milions d'euros entre els accionistes

  • 1,78€
  • 2,65%

"A més, anem a comunicar que, a l'horitzó del Pla Estratègic, anem a distribuir 2.500 milions d'euros als nostres accionistes producte de la generació orgànica de capital que tindrem durant aquests tres anys", ha assenyalat Goirigolzarri.

El president de Bankia va incidir durant la junta en el nou Pla Estratègic 2018-2020 presentat per l'entitat el passat 27 de febrer i considerat pels analistes com massa ambiciós. El banc va anunciar llavors la seva intenció de distribuir aquests 2.500 milions d'euros entre accionistes i el seu objectiu de guanyar 1.300 milions d'euros el 2020, un 62% més que el 2017.

Goirigolzarri ha negat converses amb "qualsevol col·lega espanyol o estranger", encara que no descarta que al futur puguin ser comprats

"Amb aquest nou Pla Estratègic estem obrint una nova etapa de creixement a Bankia. La nostra aspiració és que, per a l'any 2020, nosaltres siguem el millor banc d'Espanya", ha assenyalat José Ignacio Goirigolzarri en declaracions prèvies a la junta, reiterant el missatge llançat el passat 27 de febrer. Goirigolzarri ha recalcat la intenció de Bankia de "ser el banc, dins dels grans bancs espanyols, que tingui la millor ràtio d'eficiència, el major nivell de solvència, i la major rendibilitat sobre fons propis".

LA INDEPENDÈNCIA DE BANKIA

José Ignacio Goirigolzarri haurà de respondre, de ben segur, més d'una pregunta durant la junta d'accionistes sobre la independència futura de Bankia. Després de presentar el Pla Estratègic al febrer, Goirigolzarri va concedir una entrevista a Financial Times en què va fer picades de l’ullet a la possibilitat que Bankia fos comprada per una altra entitat. El president de Bankia va dir llavors que "Bankia seria la parella idònia" i ha apuntat directament a BBVA.

Els analistes d'AlphaValue van criticar al seu moment el contingut d'aquesta entrevista en considerar que les paraules de Goirigolzarri es contradeien amb el discurs que havia presentat en exposar el Pla Estratègic, advocant pel creixement de Bankia com a entitat independent.

"Als nostres analistes no els han agradat gaire les picades de l’ullet de Goirigozarri a la gran banca en comentar que Bankia tindria un 'encaix perfecte' amb els grans bancs espanyols, destacant-ne BBVA", assenyalaven els experts d'AlphaValue. "Els nostres experts creuen que és un error de comunicació, ja que encara ha de convèncer de la viabilitat dels seus objectius financers recentment divulgats", afegien.

Durant la trobada amb la premsa, prèvia a la junta d'accionistes, que la cúpula de Bankia va mantenir aquest dilluns, el tema de les fusions i privatitzacions va copar l'atenció. Segons informa Europa Press, Goirigolzarri va negar converses amb "qualsevol col·lega espanyol o estranger", encara que no va descartar que al futur puguin ser comprats. "Quan un està al mercat no sap què pot passar a mitjà o llarg termini", va dir. Sobre la possibilitat d'una fusió amb BBVA o Sabadell, ha apuntat que "són llegendes urbanes".

Noticias relacionadas

contador