ep consejero delegadobankia jose sevilla presentaresultados
EUROPA PRESS
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

José Sevilla, conseller delegat de Bankia, ha defensat la necessitat que el nou govern, sigui del signe que sigui, continuï amb la privatització de la participació que sobre el seu capital manté el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB), propera al 61%, tot i que ha reconegut que depèn també de la situació dels mercats. A més, ha demanat al nou Executiu que segueixi reduint el dèficit i el deute públic.

"Hem treballat amb dos governs de manera impecable, el raonable és que segueixi així i que la privatització continuï", ha apuntat el número dos de Bankia durant la presentació dels resultats de l'entitat del primer trimestre. Sevilla ha afegit: "En qualsevol dels escenaris el raonable és pensar en la privatització, que necessita també que hi hagi oportunitats de mercat".

El directiu ha rebutjat fer "valoracions polítiques" sobre els resultats de les eleccions generals de diumenge, que han donat la victòria al socialista Pedro Sánchez. Tot i això, ha demanat al nou Executiu que "permeti seguir impulsant el desenvolupament de l'activitat econòmica". Per a això, en la seva opinió, és essencial continuar amb la reducció del dèficit i del deute públic.

"No estem ni alleujats ni el contrari. Nosaltres tenim un mandat de gestionar de manera professional i independent Bankia", s'ha limitat a assenyalar, tot i que ha apuntat que el Parlament està més fragmentat que fa anys, cosa que "vol dir que la política d'acords i de pactes es torna molt més necessària".

Sevilla no ha volgut entrar a valorar les propostes que Unides Podem porta al seu programa de treure la presidència de Bankia José Ignacio Goirigolzarri un cop arribessin al poder i convertir l'entitat en un banc públic. El banquer ha rebutjat, a més, que Bankia hagi mantingut reunions amb la formació que lidera Pablo Iglesias.

FUSIÓ, NI AMB SABADELL NI BBVA

El conseller delegat de Bankia ha rebutjat que l'entitat tingui intencions de fusionar-se amb un altre banc. "Ni amb Sabadell ni amb BBVA. Podem seguir amb la llista de noms, però és més del mateix", ha respost a preguntes sobre la integració que van negociar al passat Bankia i Sabadell, com va avançar Bolsamanía.

El directiu no ha volgut valorar el procés judicial en què es troba immers BBVA pel presumpte espionatge a autoritats, empresaris i periodistes a través de Grup Cenyt, l'empresa de l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo. No obstant, ha indicat que "és important millorar la reputació".

Noticias relacionadas

contador