ep seubankia arxiu
BANKIA - Archivo
1,78€
  • 0,05€
  • 2,65%

Bankia s'ha situat com el tercer pitjor valor de l'IBEX 35 durant la sessió d'aquest dimarts, només per darrere d'Arcelormittal i Acerinox, en experimentar un retrocés superior al 2,58%. L'entitat patia en borsa després que HSBC retallés el seu preu objectiu fins als 2,6 euros per acció, xifra que, tot i això, encara li dona un potencial de l'1,7% respecte al tancament de dilluns del valor (2,556 euros per títol).

L'entitat que presideix José Ignacio Goirigolzarri presentarà dilluns que ve els seus resultats corresponents a l'exercici 2018, el primer any del seu pla estratègic. D'acord amb aquesta guia, el benefici de Bankia s'hauria de situar en 1.300 milions d'euros al final de 2020.

No obstant això, algunes empreses no confien en l'entitat de cara a la presentació dels seus comptes. La passada setmana era JP Morgan la que revisava a la baixa la seva estimació de benefici per acció, alhora que manifestava la seva expectativa sobre que el banc anunciï la setmana que ve un objectiu de marge d'interessos per al 2020 "més realista" que el que apareix al seu pla estratègic.

També fa uns dies el preu objectiu que Deutsche Bank atorga a Bankia va ser rebaixat, juntament amb el de la resta de les entitats de l'IBEX 35. En el cas concret d'aquest banc, la companyia alemanya el va reduir de 3,35 euros a 2,9 euros per acció, xifra que implica una retallada del 13%.

Noticias relacionadas

contador