• El banc presidit per Ana Botín baixa més del 2% després d'ampliar capital per 7.000 milions
  • Bankia segueix endavant amb l'absorció de BMN i Caixabank amb la integració de BPI
ep gonzalez bbva afirmaespana pasa por un buen momento
González (BBVA) afirma que Espanya passa por "un bon moment"EUROPAPRESS

Les accions de Bankia, BBVA i Caixabank pugen entre un 3% i un 2% en borsa aquest dimecres i lideren els guanys entre els components de l'IBEX35, després que Santander hagi comprat Banc Popular per 1 euro més una ampliació de capital de 7.000 milions d'euros.

  • 1,78€
  • 2,65%
  • 6,58€
  • -0,62%
  • 3,58€
  • -1,94%

El mercat descompta que ni Bankia, ni BBVA ni Caixabank afrontaran la compra de Popular, que hagués suposat per a qualsevol de les tres entitats una ampliació similar a la qual haurà de realitzar el Santander. El banc que més puja és Bankia, que es revalora un 3,6%, fins 4,27 euros per acció. BBVA i Caixabank pugen gairebé un 2%. Per la seva banda, Santander, que havia començat la sessió amb caigudes del 3%, cau ara un 2,5% després d'arribar a cotitzar en positiu en alguns moments.

Durant els últims dies, tant Bankia com BBVA, a més de Santander, havien 'sonat' com a potencials compradors de Popular, cosa que, al seu torn, havia llastat la seva cotització en borsa a curt termini, ja que els inversors descomptaven que qualsevol entitat que es quedés amb Popular necessitaria realitzar una ampliació de capital important per finançar l'operació. Ara, aquest risc ha quedat enrere i el mercat descompta que les tres entitats seguiran amb els seus plans de creixement orgànic.

En el cas de Bankia, a més, presidit per José Ignacio Goirigolzarri, l’entitat es troba immersa en el procés d'integració de Banc Mare Nostrum (BMN). Després de realitzar el contrasplit de les seves accions en la proporció 4x1, els analistes de JP Morgan Cazenove estimen que emetrà uns 250 milions d'euros per absorbir BMN en una operació que es valora entre 1.060 i 1.300 milions d'euros, aproximadament.

Per la seva banda, Caixabank es troba immersa en el procés d'integració del banc portuguès BPI, la presa de control es va produir a canvi de 1.322 milions d'euros. Després d'aquesta operació, Deutsche Bank va recomanar 'comprar' les seves accions, amb una valoració de 4,75 euros, i va incloure el valor a la seva llista d'accions favorites dins el sector bancari europeu, formada, a més, per BNP, CASA, KBC i ING.

Finalment, el gran repte de BBVA és demostrar al mercat que la seva presència als mercats de Mèxic i Turquia és una gran oportunitat i no una amenaça, com opinen alguns experts. La seva capacitat de generar ingressos lluny de l'economia espanyola, que li ha permès dependre menys d'una Europa en què els bancs pateixen amb l'euríbor en negatiu, és ara un problema. O, almenys, pot ser-ho si es compleixen els riscos per a les economies emergents dels quals adverteix el Banc d'Espanya (BdE) el seu últim Informe d'Estabilitat.

Noticias relacionadas

contador