• El banc alemany inclou l'entitat catalana a la seva llista de valors bancaris favorits
  • Per la seva banda, JP Morgan considera que està "justament valorat" pel mercat
Gonzalo Gortázar, conseller delegat de Caixabank

Diferències importants entre els analistes a l'hora de valorar les accions de Caixabank. Mentre Morgan Stanley i Deutsche Bank estableixen un preu objectiu de 4,80 i 4,75 euros per acció, els experts de JP Morgan Cazenove valoren els títols del banc català en 3,90 euros.

  • 4,81€
  • -0,37%

Les accions de Caixabank cotitzen en nivells de 4,21 euros, amb pèrdues molt moderades del 0,05%. Morgan Stanley reitera el consell de sobreponderar (augmentar el valor en cartera) i Deutsche Bank considera l'entitat una de les seves principals apostes en el sector bancari europeu. JP Morgan és molt menys optimista i manté el consell de neutral.

Els experts de Morgan Stanley han elevat el preu objectiu fins a 4,80 euros des dels anteriors 4,50 euros després de la presentació dels resultats del primer trimestre. Aquests experts destaquen que l'entitat està guanyant quota de mercat i consideren "forts" els comptes presentats, recolzades per un marge d'interessos i per comissions millor del que s'esperava i també per una millor posició de capital del previst.

"Augmentem les estimacions un 6% -7% després dels resultats i elevem el preu objectiu fins a 4,8 euros", assenyalen des de Morgan Stanley. Segons els seus càlculs, Caixabank cotitza a 1,1 vegades el seu valor en llibres (Tangible Book Value - TBV).

Per la seva banda, Deutsche Bank reitera el consell de 'compra' sobre Caixabank, amb una valoració de 4,75 euros, i, a més, inclou el valor a la seva llista d'accions favorites dins el sector bancari europeu, formada, a més, per BNP, CASA, KBC i ING.

Els analistes del banc alemany destaquen la recurrència dels ingressos del banc, com les comissions i el seu model de negoci únic en el sector de banca i assegurances. La seva previsió és una acceleració en el creixement del marge d'interessos per als propers trimestres.

Per la seva banda, JP Morgan Cazenove reitera la seva valoració de 3,90 euros i el seu consell de neutral, perquè considera que Caixabank està "justament valorat" pel mercat, en cotitzar a 1,1 vegades el seu valor en llibres, per a un RoNAV (Retorn sobre el Valor Net dels Actius - Return on Net Asset Value) esperat el 2019 del 10,3%.

Aquests experts reconeixen que l'entitat ha tingut un "fort" inici d'any, però al mateix temps destaquen que l'Euribor continua caient i afecta la rendibilitat dels préstecs hipotecaris. A més, la caiguda en el cost dels dipòsits és a prop de tocar fons i la demanda de crèdit no està repuntant.

Noticias relacionadas

contador