ep archivo   fachada de la sede de grifols en coslada madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

La recuperació de Grifols ja va pel bon camí. És el que creuen a Bank of America, que situa la companyia entre els seus valors favorits per al 2024. Els analistes mantenen la seva qualificació de compra i el preu objectiu de 20 euros, que ofereix un potencial de pujada superior al 50%.

  • 9,96€
  • 0,71%

A parer seu, l'actual preu de Grifols "infravalora significativament el seu potencial de recuperació de creixement", fins i tot després de tenir en compte el palanquejament i els riscos de la competència.

Com destaquen al seu darrer informe, Grifols és la seva elecció farmacèutica preferida per al 2024. "Després de la interrupció de la covid-19, que va provocar una caiguda en els volums de recollida de plasma sanguini, la matèria primera per als seus productes i un augment de costos, reduint tant les vendes com els marges, creiem que el 2024 és l'any clau tant per a la recuperació de guanys com per al despalanquejament”.

Assenyalen que els volums de recaptació han tornat als nivells anteriors a la pandèmia i els costos han baixat un 22% des dels màxims de mitjans del 2022.

Amb aquest escenari, a Bank of America esperen que el creixement ajustat de l'EBITDA s'acceleri al 28% el 2024 i al 17% entre el període 2022-2027, “a mesura que el creixement de les vendes torni a un dígit alt i els marges d'EBITDA s'expandeixin del 21% al 30% a mesura que els menors costos de cobrança impactin les pèrdues i guanys”.

Preveuen que la recuperació de l'EBITDA impulsi la major part del despalanquejament, amb un anunci d'una injecció d'efectiu de 1.500 milions de dòlars procedent de la venda de participació a Shanghai RAAS, esperada per a finals del 2023.

"Mentrestant, el nou lideratge el 2023 va millorar la governança, l'estructura corporativa i la divulgació financera, millorant la visibilitat per als inversors".

A més, des de Bank of America apunten tres riscos que consideren manejables. El primer és l'alt palanquejament, que exposa Grifols a un risc de caiguda de l'EPS d'entre el 4% i el 14% a causa de tipus d'interès més alts, però Grifols té un pla creïble per reduir-lo, cosa que probablement l'ajudarà a complir amb els venciments del deute", diuen.

En segon lloc, hi ha la competència de prolastina de l'any 2026, que podria córrer el risc d'una pèrdua d'aproximadament el 20% de les EPS el 2028 i una caiguda del 30% al DCF, “però les dades fonamentals no se'n coneixeran fins a finals de 2024. Finalment, en tercer lloc hi ha la competència de la polineuropatia desmielinitzant inflamatòria crònica (PDIC) amb la franquícia IG de Grifols per part de Vyvgart d'Argenx, “però veiem que és més probable que s'utilitzi després de la immunoglobulina (IG) i que es compensi un creixement més ampli del mercat”.

Noticias relacionadas

contador