• Els membres del consell rebran 2,5 milions d'euros només per ser consellers
  • El nou president rebrà "una prima de contractació" per deixar el JPMorgan pel Popular
banco popular resultados 2016

Banco Popular ha detallat la remuneració dels seus dos principals executius en el transcurs de la Junta General d'Accionistes extraordinària que s'està celebrant aquest dilluns a Madrid. SEGUEIXI LA JUNTA EN DIRECTE

  • 0,32€
  • 0,00%

Els contractes de Pedro Larena, conseller delegat, i Emilio Saracho, president, contemplen l'abonament d'una retribució variable garantida per import d'1 milió d'euros i d'una prima de contractació (per incorporació al Popular) per import de 4 milions d'euros, respectivament, segons ha explicat l'entitat financera en el seu informe anual de remuneració als consellers on ja es recullen els salaris nous.

Segons el banc, "tots dos conceptes estan recollits expressament dins de la Guia de l'EBA (Autoritat Bancària Europea) i podran abonar-se sempre que el banc posseeixi una base de capital sana i sòlida, limitant-ne l'aplicació al primer any de vigència dels contractes de tots dos Consellers, d'acord amb el previst a la Guia de l'EBA. El seu abonament es realitzarà en metàl·lic i en una única vegada en l'exercici 2017".

En relació a les pensions de Larena i Saracho, "els respectius contractes inclouen un sistema de previsió social d'aportació definida sobre la base del com amb caràcter anual el Banc realitzarà aportacions a una pòlissa d'assegurances, fons intern o instrument financer alternatiu per complementar la seva jubilació, i inclourà una assegurança per al cas de defunció i incapacitat", explica el Popular.

En aquest sentit, les aportacions oscil·len entre un 35 i un 40 per 100 de la retribució fixa i poden arribar fins al 70 per 100, a més de les aportacions que s'han de realitzar per complir el què es disposa a la Circular 2/2016. En efecte, d'acord amb el què es disposa per Banc d'Espanya en aplicació de la Circular 2/2016, una part de les aportacions, que en tot cas no serà inferior al 15 per 100, tindran la consideració de beneficis discrecionals de pensions.

Aquestes aportacions tindran la consideració de retribució variable i s'abonaran en accions del banc, es retindrà pel banc durant un període de cinc anys que compta des de la data del cessament del conseller delegat al banc. Així mateix, estaran sotmeses a les mateixes clàusules de reducció (“malus”) i recuperació (“clawback”) establertes per la retribució variable i estaran subjectes als límits màxims de la Retribució Variable sobre la Retribució Fixa.

LA PENSIÓ PER JUBILACIÓ DE RON

Així mateix, l'entitat remunerarà amb 650.000 euros el secretari del consell Francisco Aparicio Valls, representant de la Sindicatura de Accionistas, de què en formen part les famílies fundadores del banc i exdirectius de l'entitat. Segons consta a l'informe anual, Banco Popular pagarà el sou íntegre del 2016 al ja expresident Ángel Ron Güimil, que va ascendir a 1,1 milions d'euros. Així mateix, una vegada que cessi en el seu càrrec de President i de conseller de Banco Popular amb data 20 de febrer del 2017, "accedirà a la pensió per jubilació (uns altres 1,1 milions d'euros l'any)".

El banc ha establert l'import màxim anual que podrà satisfer el banc al conjunt dels Consellers per la seva condició de tals en 2,5 milions d'euros, quantitat que romandrà vigent fins que la Junta General d'Accionistes no acordi la seva modificació.

contador