• Els sindicats asseguren que són xifres excessives abans d'unes negociacions que començaran el 16 de novembre
  • A més, el banc planteja 575 recol·locacions des de l'entitat a empreses del grup Santander
anabotin_santander
Archivo/Banco Santander

Banc Santander accelera la integració de Popular. I això comporta acomiadaments. L'entitat presidida per Ana Botín ha plantejat aquest dimecres un ajust de plantilla de 2.150 empleats als serveis centrals, compost de la sortida de 1.585 empleats i de la recol·locació d'altres 575 treballadors cap a empreses del grup.

  • 4,53€
  • -0,77%

Segons confirmen fonts sindicals a 'Bolsamanía', avui s'ha produït la segona reunió entre executius del banc i representants de la plantilla. Es tracta d'una fase informal recollida al conveni perquè les parts preparin el període de negociació, que començarà el proper 16 de novembre. Tot i això, fonts dels sindicats majoritaris, UGT i CCOO, deixen clar en converses amb 'Bolsamanía' que intentaran rebaixar la xifra que, d'entrada, és "excessiva".

De fet, l'ajust afecta més d'un terç dels 6.000 empleats que treballen als serveis centrals de Banc Santander. L'entitat ja ha confirmat als sindicats que gran part dels 1.585 acomiadaments es formularan a través de prejubilacions, amb una edat inicial posada a sobre de la taula de 58 anys. Els sindicats volen que s'ampliï aquest rang i que el percentatge de baixes incentivades sigui el més gran possible.

L’idea del Santander és continuar amb la descentralització dels serveis d'informàtica i del departament d'operacions

"La idea del Santander és continuar amb la descentralització dels serveis d'informàtica i del departament d'operacions", assenyala una font coneixedora del contingut de la reunió d'aquest dimecres. Així, a més de la retallada de la plantilla, també hi hauria 575 recol·locacions d'empleats cap a empreses participades majoritàriament pel grup presidit per Ana Botín.

SANTANDER I POPULAR JA VAN REALITZAR ACOMIADAMENTS EL 2016

L'ajust es produiria així en serveis centrals, sense esmentar la xarxa de sucursals que ja van retallar severament el 2016 tant Banc Santander com Banc Popular, quan treballaven per separat, abans que al juny el Banc Central Europeu (BCE) declarés inviable la entitat que llavors presidia Emilio Saracho i acabés adjudicada per un euro al Santander. Els sindicats esperaven xifres en un rang d'entre 1.500 i 2.000 persones afectades per l'ajust.

El Santander va acordar l'any passat amb els sindicats un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) de 1.380 llocs de treball. El Popular va fer el mateix amb 2.592 treballadors. Tot i que en total la reducció de la plantilla -cal afegir-hi baixes no cobertes- conjunta durant l'any passat va ser de 4.008 llocs de treball.

Banc Santander va intensificar un procés de reducció de plantilla a Espanya que va iniciar molt abans. Al juny de 2008 comptava amb 34.678 llocs de treball, pels 22.941 de juny d'aquest any. És a dir, un 34% menys en nou anys al territori nacional. Encara que a escala global, ha augmentat la seva plantilla un 23% fins als 201.596 llocs de treball, incloent-hi els 11.863 treballadors que incorpora Popular. En aquest cas, l'entitat va dur a terme una retallada important únicament el 2016, ja que al tancament de 2015 comptava amb 15.079 llocs de treball en total, dels quals 13.480 eren a Espanya. Xifres lleugerament superiors a les de 2008.

Noticias relacionadas

contador