• Els fons Cerberus, Blackstone, Lone Star, Apollo i Oaktree, interessats en l'operació
  • La venda necessitarà el vistiplau del Fons de Garantia de Dipòsits (FGD)
ep josep oliu presidentebanco sabadell
BANCO SABADELL

Banc Sabadell ha posat a la venda dues carteres d'immobles adjudicats amb un valor agregat que se situa prop dels 8.000 milions d'euros, segons han confirmat a Europa Press fonts del mercat.

  • 1,45€
  • 1,01%

En concret, es tracta d'una cartera amb un valor que supera els 5.000 milions d'euros i d'una altra d'una mica més de 2.500 milions d'euros, la venda dels quals necessitarà el vistiplau del Fons de Garantia de Dipòsits (FGD), doncs es tracta d'immobles procedents de l'antiga Caixa d'Estalvis del Mediterrani, que compten amb un Esquema de Protecció d'Actius (EPA), segons han avançat 'El Confidencial' i 'Vozpópuli'.

Segons les fonts citades per aquests mitjans, entre els potencials interessats en l'operació, de la qual Alantra exerceix com a assessor, es trobarien fons com Cerberus, Blackstone, Lone Star, Apollo i Oaktree.

Ambdues carteres se sumen a dues que ja té Banc Sabadell al mercat per import de 2.400 milions d'euros -'Projecte Makalu'- i de 900 milions -Projecte Galerna-. D'aquesta manera, el banc d'origen català cerca desconsolidar del seu balanç uns 11.300 milions d'euros en actius tòxics lligats al maó.

En el marc del seu nou pla estratègic 2018-2020, el banc que presideix Josep Oliu contempla reduir de forma orgànica el seu volum d'actius improductius a raó de 2.000 milions d'euros anuals durant els propers tres anys, la qual cosa permetrà que la ràtio de morositat del grup se situï per sota del 3% en 2020.

Noticias relacionadas

contador