• L'organisme dependent del Ministeri de Foment obre un expedient informatiu a la companyia per verificar l'estricte compliment dels drets dels seus clients
  • L'aerolínia de baix cost ha anunciat cancel·lacions en els seus vols fins a març de 2018
ep avionesryanair 20170217094601
EUROPA PRESS

Ryanair no podrà cobrar als passatgers les despeses de gestió derivades de les reubicacions a altres vols a causa de tots aquells que la companyia cancel·larà fins a març de l'any vinent. Així ho adverteix en un comunicat que ha emès aquest dijous l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA), dependent del Ministeri de Foment, amb el qual vol informar els usuaris de tots els seus drets en cas de cancel·lació del seu vol.

  • 17,06£
  • -0,12%

A més, l'AESA ha informat que ha obert un expedient informatiu a la companyia irlandesa per verificar l'estricte compliment d'aquests drets.

DRETS DELS USUARIS

D'aquesta manera, l'Agència recorda que els clients de l'aerolínia irlandesa tenen dret a ser informats. En concret, la companyia ha de facilitar-los un imprès amb les condicions d'assistència i compensació, dret d'assistència, rebre menjar i beguda suficient, fer dues trucades telefòniques o accés al correu electrònic i, si fos necessari, a una o més nits d'allotjament així com al transport entre l'aeroport i el lloc d'allotjament, i dret al reemborsament del bitllet sense cap cost o transport alternatiu fins a la destinació final.

Només hi ha tres excepcions per les quals una aerolínia no està obligada a donar compensació econòmica si cancel·la un vol

Respecte a la compensació econòmica quan un vol es cancel·la, només hi ha tres casos en què l'empresa no té per què donar-la: quan es degui a circumstàncies extraordinàries alienes a la companyia, com el clima o una vaga; i ofereixi als passatgers un transport alternatiu que els permeti sortir amb no més de dues hores d'antelació respecte a l'hora prevista inicialment i arribar al seu destí amb menys de quatre hores de retard respecte a l'hora inicial d'arribada; i quan, tot i que comuniqui la cancel·lació amb menys de set dies d'antelació, ofereix als passatgers en el seu lloc un vol alternatiu que els permet sortir amb no més d'una hora d'antelació respecte a l'hora prevista de sortida i arribar a la destinació final amb un retard de menys de dues hores.

Per tant, de forma general, els clients tenen dret a rebre compensació econòmica si l'aerolínia no avisa de la cancel·lació del vol amb almenys dues setmanes d'antelació. En el cas de Ryanair, segons indica l'AESA, serà de 250 o 400 euros en funció de la distància del lloc de destinació.

COM RECLAMAR-HO?

Així mateix, l'Agència Estatal de Seguretat Aèria explica que per reclamar aquests drets, en el primer lloc on han de fer-ho els clients afectats és a la companyia, per la qual cosa cal tenir el bitllet, taló d'equipatge i la resta de documents utilitzats.

Perquè la reclamació sigui realment vàlida, ha de ser clara, concisa i llegible. A més, és important indicar amb precisió la data, hora, lloc i causes de la reclamació, així com les dades personals del reclamant i el seu vol.

El següent pas, si no s'obté de tornada una resposta per part de la companyia o aquesta no és satisfactòria, es pot acudir a l'AESA de manera gratuïta. Així, l'agència dependent de la cartera de De la Serna estudiarà si s'ha incomplert el Reglament de Drets de Passatgers (CE) 261/2004. També sol·licitarà a la companyia aèria informació sobre els fets, demanarà la informació addicional i analitzarà si ha complert o no amb el qual disposa la norma.

Noticias relacionadas

contador