ep una de las autopistas que atlantia tiene en italia a traves de autostrade
AUTOSTRADE

Atlantia s'ha disparat aquest dimecres més d'un 16% al parquet milanès per la possibilitat d'un imminent acord amb el Govern italià que comportaria el control estatal d'Autostrade per part d'Itàlia, la filial concessionària d'autopistes.

La companyia controlada per la família Benetton (i sòcia de la constructora ACS en el capital de Abertis) porta mesos de negociacions amb l'Estat per veure no sols com queda el capital, també la renovació de concessions de la seva participada.

Avui dia, les últimes informacions publicades per la premsa italiana apunten que l'Estat es faria amb una participació de control a través de Caixa de Dipòsits i Préstecs (CDP).

NOVA COMPANYIA

Atlantia controla actualment el 88% d'Autostrade. L'acord contempla una cessió del 70% del capital i la creació d'una nova empresa, que cotitzaria en borsa. Seria aquesta la que realitzi, si l'acord és en els termes que es contemplen ara mateix, una ampliació de capital de 6.000 milions d'euros i, amb aquesta es faria el desembarcament a l'accionariat de CDP i d'altres inversors, la identitat dels quals encara no ha transcendit.

Noticias relacionadas

contador