italie-pont-conseils-d-administration-d-atlantia-et-d-autostrade

Una maratoniana reunió durant la nit que hauria acabat amb un acord inicial a les 5.30 del matí. La premsa italiana dóna per fet aquest dimecres que Atlantia ha arribat a un pacte amb el Govern que li permetrà a la seva filial Autostrade mantenir, almenys de moment, les concessions d'autopistes. A canvi, l'Estat prendria una participació majoritària en el capital i Autostrade se segregaria progressivament de Atlantia.

  • -
  • -

Mentrestant, la família Benetton, els accionistes d'Atlantia, reduirien la seva participació de manera progressiva. Podrien rebaixar-la fins a l'entorn del 10%, segons la informació publicada per 'Il Sole 24 Ori'. Per això, formalment comportaria la separació de tots dos negocis, segons indica 'La Reppublica'.

D'aquesta manera, el nou accionista majoritari, una vegada es concreti l'acord, seria Cassa Depositi e Prestiti, que depèn del Ministeri d'Economia i Finances i que arribarà a controlar el 51% d'Autostrade. A partir d'aquest canvi accionarial i de la progressiva reducció dels Benetton, es renegociarien els termes de les concessions d'autopistes.

S'ENLAIRA A LA BORSA

El mercat ha reaccionat amb entusiasme a l'acord, encara que faltin molts detalls, i Atlantia ha arribat a disparar-se més d'un 20% a l'inici de la sessió d'aquest dimecres.

No obstant això, és aviat per donar per concloses les negociacions. "Si no es respecten els compromisos d'aquesta nit, serà revocat", assegura 'Il Sole' citant a un ministre, a qui no identifica.

L'acord es duria a terme en diverses etapes, que es desenvoluparien al llarg de sis mesos. A la primera etapa, Cassa Depositi e Prestiti prendria el 51% del capital d'Autostrade i els Benetton reduirien la seva inversió fins al 10% o el 12% de l'accionariat. En una segona fase, s'obrirà una ampliació de capital, per donar entrada a nous inversors i es plantejaria la seva sortida a borsa. En aquest escenari, els Benetton encara podrien reduir més el seu pes a Autostrade, segons recull 'La Reppublica'.

Noticias relacionadas

contador