ep una de las autopistas que atlantia tiene en italia a traves de autostrade
AUTOSTRADE

El consell d'administració d'Atlantia ha aprovat la venda de tot el seu negoci d'autopistes italianes, després dels acords signats durant l'estiu amb el Govern del país, que pretén que tots els actius passin al control de l'Estat a conseqüència de l'enfonsament del pont d'una autopista a Gènova l'estiu de 2018.

  • -
  • -

La companyia controlada per la família Benetton ha posat sobre la taula dues opcions per a dur a terme aquesta desinversió, la primera a través d'una venda directa a l'Estat i a inversors institucionals i, la segona, mitjançant el traspàs de tots els seus actius a una nova empresa que sortiria a Borsa per a escometre la desinversió.

En qualsevol cas, segons defensa en un comunicat, una vegada acabada la transacció, Atlantia "es convertirà en un grup estratègic amb àmplia experiència en el sector que li servirà per a entrar en nous projectes d'infraestructures".

L'empresa italiana defensa que, donada la seva alta diversificació geogràfica, serà capaç d'aprofitar-se de diverses oportunitats de creixement del negoci a tot el món, continuant així el procés d'internacionalització iniciat els últims anys.

Atlantia, que controla juntament amb ACS, l'espanyola Abertis, va constituir el 8 de setembre una nova societat anomenada 'Autostrade Concessioni e Costruzioni' per a dur a terme la segona de les dues opcions plantejades per a la venda de Autostrade (ASPI), la seva filial d'autopistes italianes.

En el cas de triar aquesta opció, abans de la seva sortida a Borsa, Atlantia mantindria al principi el 62% del capital i els seus accionistes el 38% restant. Posteriorment, llançarien els títols a negociació per a completar la transacció a mitjan 2021.

Per contra, si es decanta per la primera opció, Atlantia vendrà el seu 88% d'ASPI directament a l'entitat pública Cassa Depositi e Prestiti (CDP) i a inversors institucionals, que estarien obligats a comprar el 12% restant en mans de minoritaris.

Noticias relacionadas

contador