ep archivo   logo de asml en las oficinas de la empresa
ASML - Archivo

El fabricant de xips holandès ASML ha ordenat als seus treballadors als EUA que aturin la prestació de serveis a clients a la Xina fins a nou avís.

  • 821,00€
  • -2,30%

La comunicació (en forma de correu electrònic intern) ha estat confirmada per la companyia, que ha indicat que es tracta d'una mesura de precaució mentre exploren les implicacions de les mesures de restriccions d'exportacions, que van ser aprovades divendres passat pels EUA.

Els analistes de Banc Sabadell, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 690 euros per acció, assenyalen que “no esperem impacte ressenyable en mercat per aquesta mesura, que ens sembla prudent per evitar incompliment regulatori”.

Aquests analistes assenyalen que ASML compta amb més de 1.000 enginyers als Estats Units, que donen serveis de suport i que suposen el 20% del personal de l'empresa dedicat a aquesta activitat.

"Els serveis representen el 30% de les vendes totals de la companyia, i es presten també en altres localitzacions com Holanda, Corea i Taiwan, i per això l'impacte és limitat", afegeixen des de Sabadell.

Per acabar, comenten que "ASML no distribueix a la Xina les màquines més avançades (tecnologia EUV) i que el negoci de la companyia a la Xina s'espera que representi el 20% de les vendes del 2022".

Noticias relacionadas

contador