ep archivo   logo de amd en sus oficinas de santa clara en el campus de california estados unidos
AMD - Archivo

Advanced Micro Devices (AMD), un dels principals fabricants de microxips a nivell mundial, cau a la preobertura de Wall Street després de llançar una advertència sobre els seus beneficis, a causa d'una menor demanda dels seus productes i de problemes a la cadena de subministrament.

  • 160,20$
  • 1,78%

La companyia, amb seu a Califòrnia, va comunicar dijous, després del tancament del mercat als EUA, que els seus ingressos preliminars del tercer trimestre seran de 5.600 milions de dòlars, una xifra per sota dels 6.700 milions de dòlars (més o menys 200 milions de dòlars) oferta en la seva perspectiva anterior, a causa "principalment dels ingressos més febles del segment de Clients".

La xifra suposa un ascens del 29% enfront del mateix període de l'any anterior, però s'ha situat molt per sota de la pujada esperada del 55%, “a causa d'un mercat de PC més feble del que s'esperava i accions significatives de correcció d'inventari a tota la cadena de subministrament de PC", segons va confirmar en un comunicat.

AMD va anticipar un marge brut del 50%, enfront de la seva anterior estimació del 54%, a causa de "menors ingressos impulsats per menors enviaments d'unitats i menor preu de venda mitjana (ASP)".

A més, ha assenyalat que "s'espera que els resultats del tercer trimestre incloguin aproximadament 160 milions de dòlars de càrrecs principalment per inventari, fixació de preus i reserves relacionades amb els negocis de gràfics i clients".

"El mercat de PC es va afeblir significativament durant el trimestre", va explicar la seva presidenta i consellera delegada, Lisa Su. "Si bé la nostra cartera de productes continua sent molt sòlida, les condicions macroeconòmiques van impulsar una demanda de PC més baixa del que s'esperava i una correcció significativa de l'inventari a tota la cadena de subministrament de PC", va afegir la directiva.

Noticias relacionadas

contador