arcelormittal-florange-acier
23,76€
  • 0,22€
  • 0,93%

ArcelorMittal ha subscrit un acord per vendre una participació del 50% en la seva filial de transport marítim, Global Chartering Limited, segons ha comunicat el gegant siderúrgic a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

El comprador ha estat DryLog, que formarà una aliança d'empreses amb Arcelor participada per cada grup al 50%. DryLog és un grup controlat per l'armador grec Peter Livanos, també propietari de Ceres Hellenic.

Les dues empreses esperen tancar la transacció abans que acabi l'any. Global Chartering Limited opera 28 vaixells de càrrega, 25 dels quals estan en arrendament a llarg termini i seran transferits a l'empresa conjunta.

Segons indica Arcelor, aquesta societat conjunta es beneficiarà de la combinació dels coneixements i experiència dels dos grups i dels amplis compromisos anuals de càrrega d'ArcelorMittal, una part dels quals es manejarà exclusivament a través de Global Chartering Limited.

També es beneficiarà de la capacitat de DryLog per optimitzar les solucions de transport i la seva experiència tècnica i comercial en gestió d'embarcacions. Aquests factors permetran que la societat augmenti les seves operacions i es converteixi en un jugador important en la indústria del transport marítim internacional.

En termes financers, la transacció rebaixarà el deute net d'Arcelor a 530 milions de dòlars, 400 milions quan es completi l'acord i altres 130 milions a principis de 2020. L'operació forma part del compromís del grup per desbloquejar 2.000 milions de dòlars en el valor dels seus actius fins a mitjans de 2021.

Noticias relacionadas

contador