lakshmi n mittal arcelormittal
ARCELORMITTAL
23,76€
  • 0,22€
  • 0,93%

ArcelorMittal cau un 9% des de dijous (avui s'ha deixat un 1,19%). La companyia s'està veient afectada pels problemes de seguretat a les seves mines de Brasil, que el van obligar la setmana passada a evacuar 200 persones pertanyents a una comunitat propera a la seva mina de Serra Azul.

La companyia ha insistit en què aquesta és una mesura de precaució fins que es realitzin més proves i la seguretat de la presa de la mina quedi completament certificada.

Els experts de Deutsche Bank analitzen aquest dilluns aquestes informacions, que no tenen conseqüències en la seva valoració sobre l’acerera. Així, segueixen aconsellant comprar ArcelorMittal, amb un preu objectiu de 248 euros.

Des de JP Morgan veuen "poc probable que Serra Azul tingui un impacte significatiu". Aquests experts subratllen que la pròpia acerera els ha confirmat que els problemes que hi ha hagut fins al moment no han tingut cap impacte en la seva producció.

La producció de Serra Azul va representar aproximadament el 2% de la producció total de mineral de ferro d'ArcelorMittal el 2018. "També entenem que la mina és d'alt cost a causa de la necessitat d'usar infraestructura de tercers", assenyalen des de JP Morgan. "No creiem que (els actuals problemes) tinguin un impacte material sobre les estimacions", afegeixen.

Els experts de JP Morgan segueixen aconsellant sobreponderar ArcelorMittal, amb un preu objectiu de 26,50 euros.

Noticias relacionadas

contador