ep archivo   vista de la fabrica de acero de arcelormittal en gijon asturias espana 20220221145704
Jorge Peteiro - Europa Press - Archivo

Fortíssimes caigudes en borsa per a ArcelorMittal després del cop de destral de JP Morgan a la seva valoració. Els experts del banc nord-americà han retallat el seu consell a neutral des de sobreponderar i el preu objectiu fins als 32,50 euros per acció des dels anteriors 48 euros.

  • 23,76€
  • 0,93%

Tot i que des del banc nord-americà no esperen una recessió a les economies desenvolupades, els seus experts admeten que la possibilitat d'una contracció econòmica ha pujat "fins al 40% a l'any que ve", per la qual cosa consideren "prudent tenir en compte supòsits més conservadors per reflectir "una menor demanda" al mercat mundial de l'acer.

En aquest sentit, han retallat fins al -9% i -5% la seva previsió de demanda global per al 2022/2023, enfront de la previsió anterior, que incloïa una pujada del 4% aquest any i del 2% el següent. A més, han inclòs a les seves previsions menors preus "a curt termini", malgrat que "a llarg termini" anticipen preus més alts, a causa d'una demanda més gran pel major desenvolupament de les renovables i la descarbonització de l'economia.

Assumint que el sòl de la recessió arriba al primer semestre del 2023, JP Morgan anticipa que la demanda tornarà a nivells normalitzats al primer semestre del 2024.

En el cas d'ArcelorMittal, reconeix que "ha realitzat una feina encomiable en el seu despalanquejament i el retorn de capital", però afegeix que "els riscos de volum/preu a curt termini i la incertesa macroeconòmica justifiquen la cautela".

Segons la seva valoració, "l'impuls dels guanys està canviant" i esperen que els resultats del trimestre actual ja reflecteixin algun tipus de tendència negativa. També han retallat el seu consell sobre Voestalpine i Salzgitter fins a infraponderar pel mateix motiu, ja que esperen debilitat als resultats.

En les seves estimacions, han retallat la seva previsió de rendibilitat del flux de caixa lliure, excloent-ne el capital circulant, fins al 10%-15% per al 2023 des del 40% previst per al 2022. "Esperem que hi hagi més espai baixista per a les accions a causa de una recalibració de les "probabilitats de recessió" per part del mercat, argumenten.

L'única companyia del sector sobre la qual mantenen un consell de sobreponderar és la sueca SSAB, perquè consideren que ja ha descomptat aquest pitjor escenari econòmic en la seva valoració borsària.

Noticias relacionadas

contador