arcelormittal, acero, arcelor
25,47€
  • -0,06€
  • -0,22%

ArcelorMittal es va deixar aquest dijous a prop d'un 5% i perd aquest divendres al voltant d'un 1% enfront dels comentaris d'US Steel, que parla d'un debilitament de la demanda. En concret, els seus comentaris són especialment negatius per al sector europeu (que representa aproximadament el 40% de l'EBITDA d'ArcelorMittal), on s'aprecia un significatiu estrenyiment de marges, fruit de preus febles, amb un elevat nivell d'importacions.

El problema de les fortes importacions, moltes d'elles procedents de països asiàtics, està arrossegant les acereres des de fa mesos, que es queixenbi pateixen enfront de la caiguda dels preus.

Els experts de Sabadell posen aquests últims descensos d'ArcelorMittal en context i subratllen que es produeixen després que l'acerera hagi pujat un 29% des dels mínims d'agost.

"Tot i que la visibilitat del sector a dia d'avui és reduïda, creiem que ja s'està descomptant un escenari molt negatiu en ArcelorMittal. Cal destacar, a més, que la caiguda del mineral de ferro del -20% des dels màxims de juliol hauria de relaxar la base de costos en futurs trimestres, però sembla que les importacions segueixen fent molt de mal. En aquest sentit, durant les últimes setmanes s'ha estat comentant en premsa el fet que la UE pogués plantejar mesures proteccionistes més agressives per al sector acer, cosa que sens dubte seria un fort catalitzador per a Arcelor Mittal", expliquen els experts de Banc Sabadell. Aquests analistes tenen un consell de comprar per a ArcelorMittal, amb un preu objectiu de 23 euros (enfront dels 14 als quals cotitza actualment).

Noticias relacionadas

contador