yasser-al-rumayyan-president-de-saudi-aramco-durant-une-conference-de-presse-le-3-novembre-2019

Saudi Aramco no està tenint el debut somiat en borsa. La petroliera estatal saudita va sortir al parquet amb la major OPV de la història del mercat. A les vuit últimes jornades, la companyia va camí de la seva setena sessió en vermell i ja marca mínims per sota dels 35,20 rials per acció amb els quals va debutar.

La capitalització borsària d'Aramco cau així dels 1,9 bilions de dòlars del seu debut. Cal recordar que durant el seu primer dia en borsa es va disparar un 10%, el màxim permès a la Borsa de Riad.

L'estabilitat dels preus del petroli no sembla actuar com a suficient catalitzador positiu per al títol. Un altre detall que cal tenir en compte és que les seves accions a penes han sortit de la regió. El 77% de la seva OPV va anar a parar a mans d'inversors saudites i, la resta, va ser col·locat entre inversors regionals.

Un altre límit que va posar la Borsa de Riad a Aramco va ser que aquesta només podia pesar fins a un 15% sobre els seus índexs per tal de reduir la potencial dominància de grans empreses cotitzades. En aquest sentit, Tadawul (el mercat de valors de país) va explicar que en el cas que el pes d'una empresa cotitzada superi aquest llindar "se li aplicarà un límit i l'excés serà repartit entre els restants components de l'índex perquè aquest arribi al 100%".

Noticias relacionadas

contador