ep archivo   imagen de torres eolicas de endesa que cuenta con 12 plantas en andalucia
ENDESA - Archivo

Els experts de Mirabaud han trobat al sector d'utilities un aliat per enfrontar l'actual context marcat per la inflació, la desacceleració econòmica i les polítiques d'augment de tipus.

  • 17,14€
  • 0,47%
  • 15,73€
  • 1,03%

Davant la inflació, aquests analistes destaquen l'alt nivell de protecció dels resultats operatius d'aquestes companyies. "Aquest fet s'aplica no només als rendiments reals regulats, sinó també a les divisions de generació i subministrament", detallen.

Pel que fa al context de desacceleració econòmica, destaquen la descorrelació entre l'evolució del mercat i el creixement del BPA (benefici per acció) del sector previst per a aquest any. Pel que fa als tipus d'interès, subratllen l'absència d'un impacte negatiu clar de l'augment dels tipus d'interès. "A més, pel costat del balanç, el predomini del deute a tipus fix de llarga durada actua com a protecció i, quan es considera la inflació, els tipus es mantenen en terrenys negatius", afegeixen.

Aquests analistes són conscients que tots aquests 'vents de cua' no són nous, però expliquen que la geopolítica els ha reforçat i els ha accelerat.

"En aquest sentit, recomanem un enfocament de selecció de valors per al sector, buscant els millors noms dins de cada subsegment", necessiten.

Per al subsegment d'utilities integrades, tenen un consell de compra per a Iberdrola, amb un preu objectiu de 12,8 euros. Per a Endesa i Naturgy, aconsellen mantenir, amb dos preus de 22 euros i 24,9 euros, respectivament. Per al subsegment regulat, recomanen comprar Redeia (preu objectiu de 20,4 euros) i mantenir Enagás (21,5 euros). Per al de renovables, aconsellen comprar Acciona Energía i Solaria (preus de 41,9 euros i 6,5 euros, respectivament) i mantenir Siemens Gamesa (18,1 euros).

contador