ep trabajador de applus
APPLUS+ - Archivo

Applus+ ha adquirit la totalitat del capital social de Soil and Foundation Company Limited i Geotechnical and Environmental Company (Grup SAFCO) als socis fundadors per un pagament inicial de 30 milions de dòlars (uns 25 milions d'euros) lliures de deute i caixa. L'operació preveu un pagament variable que es faria efectiu el 2023 i que estarà subjecte a l'acompliment d'uns determinats objectius financers. El Grup SAFCO formarà part de la divisió Energy & Industry.

  • 11,50€
  • -0,17%

SAFCO és la companyia d'inspecció i assajos per a la construcció més gran i antiga de l'Aràbia Saudita. Realitza assaigs de materials de construcció, tant en obra com en laboratori, per a projectes molt diversos, des de petits edificis comercials a grans projectes, i ofereix també serveis de sondejos de sòls i inspeccions i consultoria mediambiental.

El Grup SAFCO va generar uns ingressos el 2019 d'aproximadament 35 milions de dòlars (29 milions d'euros al tipus de canvi actual) amb marges "significativament superiors" als d'Applus+, i ha continuat registrant beneficis durant els primers 9 mesos de 2020 tot i de la disrupció de la pandèmia, gràcies a la presència dels seus 16 laboratoris al país, a una base de clients diversificada i a les tendències favorables dels seus mercats objectius.

"Estem encantats de donar la benvinguda a Applus+ als empleats del Grup SAFCO. Aquesta adquisició ens ajudarà a seguir diversificant el negoci en mercats amb potencial de creixement i que encaixen en l'estratègia d'Applus+. Això culmina un any de reeixides adquisicions, dues d'elles tancades abans de l'inici de la pandèmia del coronavirus i quatre durant els últims dos mesos, cosa que suposa a prop de 250 milions d'euros d'inversió, 136 milions d'euros d'ingressos adquirits amb un marge d'EBITDA preIFRS16 entre el 20% i el 25%. Esperem continuar fent adquisicions com aquesta la que ve", ha declarat Fernando Basabe, conseller delegat d'Applus+.

El pagament inicial es farà efectiu al tancament de l'adquisició, que s'espera per al primer trimestre del 2021.

Noticias relacionadas

contador