ep archivo   logo de apple en su tienda en paris
CARLOS HERGUETA - Archivo

Més males notícies per a Apple. La companyia ha avisat dels efectes que està tenint el tancament decretat per la Xina per un brot de Covid de la seva fàbrica d'iPhone més gran del món, ubicada a Zhengzhou. De fet, la companyia ha retallat la producció de telèfons intel·ligents, atès que els treballs s'han reduït a la mínima expressió, cosa que podria afectar la campanya de Nadal. Després de conèixer aquesta informació, els títols de l'entitat cauen al voltant del 0,5% a Wall Street.

  • 187,79$
  • 0,81%

La companyia va emetre aquest diumenge un comunicat en què va dir que havia reduït temporalment la producció de l'iPhone 14 a causa de les restriccions de Covid-19 a la seva planta de muntatge principal de l'iPhone 14 Pro i l'iPhone 14 Pro Max a Zhengzhou, Xina.

I és que la fàbrica, operada per Foxconn, està operant a "una capacitat significativament reduïda", va assegurar Apple segons recull CNBC, que va advertir que enviaria menys unitats i que els clients experimentarien temps d'espera més llargs en demanar els dispositius.

De fet, l'avís de la companyia posa sobre la taula la possibilitat de menors vendes d'iPhone a l'últim trimestre, en plena campanya nadalenca, precisament pels problemes per fabricar els dispositius suficients per satisfer la demanda. El mes passat Apple ja havia assenyalat un alentiment del creixement durant el trimestre de desembre.

Tot i això, la tecnològica assegura que segueix havent-hi una forta demanda dels models afectats, que són més cars que altres models d'iPhone, i que oscil·len entre 999 i 1099 dòlars.

3 MILIONS MENYS

La companyia té ara com a objectiu fabricar 87 milions de dispositius o menys aquest any, en comparació amb l'objectiu anterior de 90 milions d'unitats. Així ho han assegurat fonts coneixedores de la situació a Bloomberg, que apunten que malgrat el que diu Apple, la reducció es deu principalment a una menor demanda dels models iPhone 14 i 14 Plus, alternatives més barates a les ofertes Pro de gamma alta. A això se sumen els problemes de subministrament a Zhengzhou, que estarà bloquejada almenys per una setmana.

La veritat és que les vendes de l'iPhone 14 i Plus s'han refredat ràpidament des del llançament i la desacceleració s'està aprofundint a la Xina, segons una anàlisi de Jefferies. Cal recordar que Apple ja va cancel·lar els seus plans d'augmentar la producció dels seus nous iPhones aquest any després que no es materialitzés l'augment previst de la demanda.

Segons Victoria Scholar, cap d'inversions a Interactive Investor, "a mesura que ens apropem al crític període festiu, Apple s'enfronta als continus vents en contra de la cadena de subministrament global, ja que els esforços draconians de la Xina per aplicar la seva política de zero Covid pesen sobre la producció del seu conjunt de productes. Això està provocant un major temps d'espera per als clients, així com una disminució dels enviaments".

"Al mateix temps, l'augment de la inflació i l'amenaça de recessió als seus mercats clau estan frenant la demanda de l'iPhone, el seu producte més important de cara al Nadal. A més, Apple està lidiant amb un efecte de conversió negatiu a causa de la fortalesa del dòlar, que està reduint el valor en dòlars de les vendes internacionals. Tot i això, Apple va aconseguir batre les expectatives en els seus resultats trimestrals de fa deu dies", ha comentat l'experta.

Noticias relacionadas

contador