logotipo-apple
Medhat Dawoud/Unsplash

Apple ha comunicat que ha eliminat 25.000 aplicacions d'apostes il·legals a la Xina. Tan sols les aplicacions d'apostes amb llicència legal a la Xina podran seguir operant a l'App Store. I de moment, només hi ha dues empreses que compten amb la llicència a tot el país.

  • 168,37$
  • 0,88%

El fabricant de l'iPhone va decidir eliminar les aplicacions d'apostes sense llicència de l'App Store global. D'aquesta manera, Apple ha començat a eliminar aplicacions que tinguin la categoria Apostes de forma automàtica de l'App Store si són de desenvolupadors independents i no d'empreses amb llicència de joc legal.

Apple va confirmar que recentment va eliminar les aplicacions de jocs d'apostes de la seva botiga, però no va confirmar la quantitat d'aplicacions o un cronograma per a les eliminacions.

"Ja hem eliminat moltes aplicacions i desenvolupadors per tractar de distribuir aplicacions de jocs d'atzar il·legals a la nostra App Store, i estem concentrant els nostres esforços per trobar-los i evitar que hi siguin", va dir Apple en un comunicat recollit per Reuters.

L'any passat, Apple va començar a eliminar centenars d'aplicacions de xarxes privades virtuals (VPN) a petició dels reguladors. Les aplicacions ajuden els usuaris a evitar el Great Firewall de la Xina i accedir a les xarxes socials i notícies estrangeres, que estan prohibides a la Xina.

L'App Store d'Apple és l'única plataforma d'aplicacions estrangeres de la Xina, on els competidors, incloent-hi la botiga Google Play d'Alphabet Inc., estan prohibits. Apple ha estat subjecte a regles cada vegada més estrictes pel que fa al seu contingut a la Xina enmig d'un esforç més ampli per part dels reguladors per crear un ciberespai "net", que inclou polítiques millorades de censura.

A principis d'aquest any, l'empresa va transferir les claus criptogràfiques per al seu servei iCloud a la Xina sota nous requisits legals, cosa que augmenta els temors sobre els drets humans a mesura que el país introdueix mesures de vigilància digital cada vegada més estrictes.

Noticias relacionadas

contador