ep archivo   caixabank 20220429074704
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

CaixaBank ha rebut bones paraules per la recompra d'accions anunciada durant la presentació del Pla Estratègic 2022-2024. El banc va dir que iniciarà un programa de recompra d'accions per un import de 1.800 milions d'euros, xifra que, segons els experts, és una notícia "positiva".

  • 4,97€
  • 0,44%

En concret, els analistes de Deutsche Bank esmenten el pla de CaixaBank al seu informe diari, i apunten que "els missatges sobre la distribució de capital en el futur i, especialment, la confirmació d'una recompra d'accions per valor de 1.800 milions d'euros podrien considerar-se positius i, probablement, el més destacat” de tot allò anunciat.

Encara que això és l'única cosa bona que veuen al pla, el primer després de la fusió amb Bankia. "Sembla molt més encertat que els plans anteriors, però, al nostre parer, podria decebre per la falta d'objectius desafiadors al seu escenari base, que no semblen gaire diferents de les orientacions actuals en molts aspectes i, en conjunt, és només una mica millor que les nostres previsions", destaquen els analistes de l'entitat alemanya.

El resum que fan és que "els objectius del dia de l'inversor són poc emocionants", i per això confirmen el consell de mantenir i el preu objectiu que atorguen a les seves accions, és als 3,30 euros.

Per la seva banda, els estrategs de Barclays apunten que “la devolució de capital és un aspecte positiu clau”. "Creiem que l'objectiu de remuneració total a l'accionista del banc és una bona notícia per als inversors, que podria representar al voltant del 40% de la capitalització borsària actual", comenten al seu informe diari.

A més, els experts del banc britànic creuen que "l'objectiu de RoTE per al 2024, superior al 12%, dependrà en darrera instància de l'evolució dels tipus". En qualsevol cas, remarquen, “els objectius de costos semblen una mica elevats, però raonables”. Per això aconsellen sobreponderar i atorguen a l'acció un preu objectiu de 3,40 euros.

Noticias relacionadas

contador