ep archivo   amazon 20240123120403
AMAZON - Archivo

Amazon forma part des de dilluns de l'índex nord-americà Dow Jones, al qual ha accedit en reemplaçament de Walgreens Boots Alliance. El canvi es produeix després que Walmart decidís dividir les seves accions, ha detallat S&P Dow Jones Indexes en un comunicat. La companyia inicia el seu camí a l'índex amb una capitalització borsària d'1,8 bilions de dòlars, després de revalorar-se a prop d'un 15% des del començament de l'any.

  • 182,43$
  • -0,61%

Walmart continuarà sent part del Dow, tot i que la divisió d'accions de tres per un reduirà el pes d'aquest comerç al menor a l'índex, que es pondera en funció dels preus de les accions dels seus components, i no del valor de mercat general de cada empresa.

Amb aquest moviment, el selectiu "augmentarà la seva exposició al consumidor al detall". Els analistes, però, adverteixen que la inclusió d'Amazon a l'índex no és necessàriament positiva per a la cotització de l'empresa.

"Amazon es convertirà així en el tercer membre dels anomenats Set Magnífics a unir-se a l'índex, després de Microsoft el 1999 i Apple el 2015, tot i que és possible que els inversors encara hagin d'anar amb compte, ja que les accions de les recents eliminacions del Dow han tingut l'habilitat de fer-ho millor que les de les empreses que les van reemplaçar", destaca Russ Mold, director d'inversions d'AJ Bell.

A més, assenyala que "pot ser prematur veure l'elevació d'Amazon i la degradació de Walgreen Boots Alliance com l'últim pas lògic en la demolició del comerç al detall tradicional per part dels seus rivals en línia, especialment perquè Amazon guanya molts més diners amb AWS, els seus servidors, centres de dades i operació d'emmagatzematge al núvol que des del comerç minorista als Estats Units o a l'estranger”.

"Per tant, hi ha el risc que els canvis a l'índex reflecteixin el que ja va passar i no el que pugui succeir a continuació. Si la promoció d'Amazon, juntament amb la decisió del fundador i president Jeff Bezos de vendre grans quantitats de accions, és un altre senyal subtil és una cosa que només el temps ho dirà, encara que els fanàtics de les accions respondran assenyalant que tant Apple com Microsoft han superat enormement les empreses que van reemplaçar al Dow Jones”, afegeix.

Noticias relacionadas

contador