ep el fundador y consejero delegado de amazon jeff bezos
Andrej Sokolow/dpa - Archivo

Jeff Bezos ja ha culminat el pla de venda d'un paquet de fins a 50 milions d'accions d'Amazon. Les operacions han estat constants des que va començar el mes de febrer, fins al punt que el fundador del gegant de comerç electrònic s'ha desprès en una última ronda de 14 milions de títols, elevant el total de títols dels quals ja s'ha desfet als 50 milions que es va posar com a objectiu. Mentrestant, la companyia ha entrat a formar part del Dow Jones i puja un 1,6% a Wall Street.

  • 182,08$
  • -0,80%

A l'últim paquet, Bezos s'ha desprès de 14.006.906 accions d'Amazon per un total de 2.370 milions de dòlars, segons recull el document remès al regulador borsari dels EUA.

Es tracta de l'últim moviment realitzat pel fundador i president del gegant en línia, després de les escomeses des que va començar el mes de febrer. Cal recordar que Bezos va vendre al voltant de 12 milions d'accions d'Amazon, per un valor aproximat de 2.030 milions de dòlars, la setmana passada, que es va sumar a l'altre tram de 12 milions d'accions del qual s'hauria desprès uns dies abans. I s'havia desfet de 12 milions d'accions més la setmana anterior.

Les vendes s'han executat a la calor del pla comercial preestablert que Bezos va adoptar el mes de novembre passat, però que no va ser revelat al mercat fins a principis d'aquest mes, coincidint amb la presentació de resultats de la companyia, quan va anunciar que pretenia vendre'n fins a 50 milions d'accions d'Amazon abans del 31 de gener del 2025. Encara que ha complert amb el pla en poques setmanes.

Bezos no havia venut accions d'Amazon des del maig del 2021, quan va deixar el càrrec de director executiu de la companyia. Tot i que l'any passat va donar al voltant de 240 milions de dòlars en accions d'Amazon.

Les vendes de títols per part de l'empresari s'han accelerat des que va anunciar el novembre passat que deixaria Seattle, on vivia des del 1994, i es traslladaria a Miami per estar més a prop de la seva promesa Lauren Sánchez i els seus pares, així com de les operacions de Blue Origin, la seva companyia espacial.

SUBSTITUEIX WALGREENS AL DOW JONES

D'altra banda, aquest dimecres també s'ha conegut que Amazon reemplaçarà Walgreens Boots Alliance al Dow Jones Industrial Average a partir de la setmana que ve, segons ha anunciat l'S&P Dow Jones Indices en un comunicat, en què explica també que la decisió s'ha pres després que Walmart dividís les seves accions.

El canvi entrarà en vigor a l'obertura d'operacions de dilluns. Walmart continuarà sent part del Dow, encara que la seva propera divisió d'accions de tres per un, efectiva després del tancament del mercat divendres, reduirà el pes d'aquest minorista a l'índex, que es pondera en funció dels preus de les accions dels seus components, i no pas del valor de mercat general de cada empresa.

Cal destacar que la incorporació d'Amazon al Dow Jones és la primera que es produeix des del 2020, quan Salesforce, Amgen i Honeywell International van reemplaçar Exxon Mobil, Pfizer i Raytheon Technologies.

Walgreens s'havia unit al Dow el 2018, reemplaçant llavors General Electric.

Noticias relacionadas

contador