andy jassy amazon
Flickr

Amazon acomiadarà 18.000 treballadors. Així ho ha confirmat el conseller delegat, Andy Jassy, en un comunicat, després que un treballador filtrés la informació.

  • 180,38$
  • 0,31%

Al mes de novembre passat, ja es va filtrar que Amazon planejava l'acomiadament de 10.000 treballadors, però ara Jassy ha elevat aquesta xifra a 18.000.

"Entre les reduccions que vam fer al novembre i les que vam compartir avui, planegem eliminar una mica més de 18.000 llocs de treball. Diversos equips es veuen afectats; no obstant, la majoria dels acomiadaments es troben a les nostres botigues d'Amazon i la divisió PXT (People Experience and Technology Solutions)”, ha explicat el directiu.

A més, ha assenyalat que "en general, esperem a comunicar aquestes decisions fins que puguem parlar amb les persones directament afectades. Tot i això, pel fet que un dels nostres companys d'equip va filtrar aquesta informació externament, vam decidir que era millor compartir aquesta notícia abans. Tenim la intenció de comunicar-nos amb els treballadors afectats (o, quan correspongui a Europa, amb els òrgans representatius dels treballadors) a partir del 18 de gener”.

D'altra banda, Jassy ha afegit que “aquests canvis ens ajudaran a buscar les nostres oportunitats a llarg termini amb una estructura de costos més sòlida”.

En un context més complicat per al negoci, el directiu ha anticipat que Amazon se centrarà a "ajustar on gastem els nostres recursos i temps" per trobar "una manera de fer més pels clients a un menor cost (passant els estalvis als clients al procés)".

L'anunci d'acomiadaments feta per Amazon se suma a l'anunciat aquesta mateixa setmana per Salesforce, que alhora s'engloben en una onada d'acomiadaments al sector tecnològic després del boom de contractació motivat per la pandèmia de Covid-19.

Noticias relacionadas

contador