la proposition salariale d amazon rejetee par les syndicats 20221110172419

Amazon acomiadarà uns 10.000 treballadors, tant en llocs corporatius com en tecnològics, a partir d'aquesta setmana, segons un informe publicat per The New York Times. L'ajust de plantilla seria el més gran dut a terme en la història de la companyia. El gegant del comerç electrònic se suma, així, a les retallades dutes a terme per altres grans tecnològiques com Meta i Twitter.

  • 173,67$
  • -1,65%

Els acomiadaments se centraran en l'organització de dispositius d'Amazon, incloent-hi l'assistent de veu Alexa, així com la divisió al detall i en recursos humans, segons han revelat persones familiaritzades amb l'assumpte i sota condició d'anonimat.

El nombre total d'acomiadaments encara no està tancat, però les fonts han indicat que es podria xifrar al voltant de 10.000, xifra que representaria aproximadament el 3% dels treballadors corporatius d'Amazon i una mica menys de l'1% de la seva força laboral global, composta per 1,5 milions de persones, que es compon principalment de treballadors per hores.

Amazon durà a terme aquesta reducció de plantilla durant la temporada de compres nadalenques, època durant la qual altres vegades ha augmentat el seu personal per satisfer l'elevada demanda durant aquest període. Aquest fet posa de manifest la desacceleració de les vendes i com l'afebliment de l'economia global està influint negativament a l'empresa.

De fet, Andy Jassy, ​​que va assumir el càrrec de CEO el juliol del 2021, ha estat reduint costos per preservar l'efectiu i la companyia ja havia anunciat els seus plans per congelar les contractacions.

Les accions de l'entitat han baixat un 40% des del començament d'any i està en camí de la seva pitjor ratxa des del 2008.

L'era més rendible d'Amazon va arribar amb la pandèmia, ja que els consumidors van anar en massa a fer compres en línia i les empreses als seus serveis al núvol. Un avenç que va portar la companyia a duplicar la seva força laboral en tan sols dos anys.

Però a principis del 2022, el creixement d'Amazon es va desaccelerar al nivell més baix en dues dècades, amb la reobertura de les botigues físiques; i l'empresa va haver de fer front als alts costos provocats per les decisions d'expandir-se ràpidament, alhora que els canvis als hàbits de compra i l'alta inflació van afectar les vendes.

El gegant del comerç electrònic va experimentar un lleuger repunt al seu darrer trimestre, però va advertir als inversors que el creixement podria debilitar-se novament, possiblement caient al ritme més baix des del 2001.

Amazon es converteix en la darrera empresa de tecnologia a acomiadar treballadors. L'alta inflació i l'afebliment de l'economia han provocat acomiadaments a tota la indústria tecnològica. Elon Musk va reduir a la meitat el nombre de treballadors de Twitter aquest mes després de comprar l'empresa; i la setmana passada, Meta, l'empresa matriu de Facebook i Instagram, també va anunciar que acomiadaria 11.000 treballadors, al voltant del 13% de la força laboral. Lyft, Stripe, Snap i altres empreses tecnològiques també han acomiadat treballadors durant els darrers mesos.

contador