ep recreacion del centro logistico que amazon construira en dos hermanas sevilla
AMAZON - Archivo

Amazon ha anunciat aquest dimarts que aquest estiu obrirà el seu nou centre logístic robotitzat a Sevilla, equipat amb tecnologia d'avantguarda, que se situarà al municipi de Dos Hermanas, i amb el qual crearà més de 1.000 llocs de treball fixos en tres anys, que se sumaran a les 7.000 ocupacions fixes existents a Espanya.

  • 185,17$
  • -1,02%

"Estem orgullosos d'ampliar la nostra xarxa d'operacions amb aquest nou centre logístic a Sevilla, dotat de tecnologia robòtica d'última generació", ha assenyalat Roy Perticucci, vicepresident de Customer Fulfilment d'Amazon a Europa.

El centre logístic situat al municipi de Dos Hermanas, a 14 quilòmetres de Sevilla, estarà equipat amb l'avançada tecnologia d'Amazon Robotics, enfocada vers la seguretat i benestar dels treballadors, segons ha explicat l'empresa a través d'un comunicat. La tecnologia forma part de les innovacions que Amazon ha introduït per donar suport als treballadors dels centres logístics, ja que redueix el temps utilitzat en desplaçaments, en fer que les prestatgeries vinguin cap a ells.

El nou centre logístic es construeix amb la sostenibilitat com a eix central. Comptarà amb tecnologia integrada d'estalvi d'energia, que contribuirà a reduir la petjada de CO₂. Igualment, disposarà de panells solars a la teulada, i sistemes de baix consum d'energia, com l'ús de LEDs, que proporcionaran una excel·lent il·luminació als empleats.

Els sistemes de ventilació incorporaran tecnologia de recuperació de calor i energia, i les finestres, el sostre i les façanes comptaran amb una alta eficiència tèrmica per garantir l'aïllament. L'edifici es lliurarà amb una certificació Breeam "Molt Bona". Finalment, a l'exterior de l'edifici es durà a terme una intervenció paisatgística orientada a mantenir l'equilibri de la biodiversitat de la zona.

"Ens congratulem de l'arribada de Amazon a Dos Hermanas, ja que la seva elecció ha deixat constància de les possibilitats que la nostra ciutat ofereix tant per la seva situació estratègica, com per les seves comunicacions i per la disponibilitat de sòl. La localització d'Amazon a Dos Hermanas suposarà un referent de localització per a Megapark a l'Aglomeració Urbana de Sevilla", ha afirmat alcalde de Dos Hermanas, Francisco Toscano Sánchez.

Amb el centre logístic de Dos Hermanas ja serà el quart centre robotitzat d'Amazon a Espanya, que se sumarà als del Prat i Castellbisbal (Barcelona), i a un centre de distribució robotitzat a Barberà del Vallès (Barcelona). Aquest nou centre, ha anunciat Amazon, serà utilitzat per la companyia per a emmagatzemar, preparar i gestionar productes, donant suport a les operacions d'Amazon a Espanya i de tota Europa.

Amazon ha explicat que està expandint la grandària de la seva xarxa de centres logístics a Espanya per satisfer la creixent demanda dels clients, ampliar la seva selecció de productes, i donar suport al nombre cada vegada més gran de pimes que utilitzen el servei de Logística d'Amazon per a l'emmagatzematge i el lliurament dels productes que venen a les botigues d'Amazon.

"Des que vam començar les nostres activitats comercials a Espanya el 2011, hem invertit més de 2.900 milions d'euros en infraestructura i instal·lacions, transport i enviament, així com en salaris i beneficis per als nostres treballadors. A més, també ens hem compromès a invertir en energia renovable com un pas crític per combatre la nostra petjada de carboni a nivell mundial".

"Aquesta nova instal·lació és una nova mostra del nostre compromís amb la gent i les comunitats d'Espanya, creant més de 1.000 nous llocs de treball fixos durant els propers tres anys, que ens ajudaran a arribar a encara més clients a tot el país. Continuem invertint fortament a Espanya, donant feina a milers de persones amb talent que reben un salari competitiu i un ampli paquet de beneficis des del primer dia", ha argumentat Roy Perticucci.

CONTRACTACIÓ A LA PRIMAVERA

Amazon començarà aviat amb la contractació per a aquest centre logístic, des de gerents d'operacions, enginyers, RH i funcions de TI, fins a persones que s'encarregaran de les comandes dels clients. Els llocs de responsabilitat es poden consultar a l'enllaç: https://amazon.jobs/en/locations/seville.

La contractació dels empleats del magatzem d'Amazon començarà a la primavera. Seran contractats sota el Conveni Col·lectiu d'Operadors Logístics de la província de Sevilla, amb un salari base d'entrada de més de 14.500 euros bruts i un ampli paquet de beneficis, que inclou assegurança mèdica privada, assegurança de vida, descompte per a treballadors i un pla de pensions de l'empresa, tot el paquet de compensacions es troba a la gamma més alta del sector logístic.

Amazon ha invertit a Espanya 2.900 milions d'euros entre 2011 i 2018 en infraestructura, enviaments, salaris i beneficis per als treballadors

També es beneficien d'un innovador programa anomenat Career Choice, que finança als seus empleats el 95% de la matrícula i resta de taxes, fins a 8.000 euros en quatre anys, per a cursos homologats a nivell nacional.

Amazon ha recordat que la seva xarxa logística a Espanya va arrencar a San Fernando de Henares (Madrid), que va començar a operar el 2012, un any després de la posada en marxa d'Amazon.es. Al llarg dels últims set anys, la companyia ha obert diversos centres logístics situats al Prat (Barcelona), Martorelles (Barcelona), Castellbisbal (Barcelona) i Illescas (Toledo) i, ara, Dos Hermanas (Sevilla).

Amazon compta també amb dos centres logístics urbans a Madrid i Barcelona, que proporcionen lliuraments ultraràpids als seus clients Prime a aquestes ciutats mitjançant el servei Prime Now. La companyia té dos centres de distribució a Getafe (Madrid) i Barberà del Vallès (Barcelona), i dotze estacions logístiques per tot el país per reforçar els seus serveis de lliurament en benefici dels clients i col·laboradors comercials.

Amazon ha invertit a Espanya 2.900 milions d'euros entre 2011 i 2018, en infraestructura, enviaments, salaris i beneficis per als treballadors, entre d'altres. Les inversions realitzades inclouen també dos centres de desenvolupament de programari (Tech Hubs) a Madrid i Barcelona que, a la fi de 2019, donaven feina en total a prop de 300 enginyers, desenvolupadors de programari, científics de dades, experts en aprenentatge automàtic i experts en el núvol. Només el 2019, Amazon va crear 2.200 ocupacions, augmentant la seva força laboral fins a 7.000 treballadors fixos a Espanya.

Noticias relacionadas

contador