• Luis Moroto assenyala que "estan molt tranquils" perquè aquesta situació ja l'han viscut amb anterioritat i han pogut comprovar que la incidència és mínima
ep luis maroto ceo damadeus
Luis Maroto, conseller delegat d'AmadeusAMADEUS

El conseller delegat d'Amadeus, Luis Maroto, s'ha pronunciat aquest dimecres sobre la decisió d'Iberia i de British Airways (BA) de cobrar un recàrrec per les reserves realitzades a través de sistemes globals de distribució (GDS). Maroto ha dit que això no afectarà el negoci de la companyia i que aquesta nova política de les dues companyies de IAG és fruit dels diferents models de negoci que les aerolínies volen desenvolupar.

  • 59,46€
  • -0,30%

"Les aerolínies posen a prova els diferents models de negoci que consideren més convenients per les seves empreses. Nosaltres ho respectem obertament, les aerolínies són lliures de decidir els diferents canals i els diferents preus que volen aplicar amb les diferents corporacions o agències", va explicar el directiu durant un esmorzar de treball organitzat per la Confederació Espanyola de Directius i Executius (CEDE) a Madrid, informa Europa Press.

No obstant això, Maroto va considerar que aquesta no és "la millor manera" i va defensar, com ja ho va fer quan Lufthansa va anunciar també un recàrrec de 16 euros ara fa dos anys, que la distribució a través dels GDS com Amadeus és millor opció per les agències de viatges que la realitzada a través de connexions directes amb les diferents companyies.

Iberia i BA van anunciar que aplicaran un suplement de 9,5 euros i 8 lliures, respectivament, a partir de novembre sobre reserves realitzades en sistemes globals de distribució (GDS) o altres sistemes d'intermediació, llevat que usin connexió NDC (New Distribution Capability).

L'ANTECEDENT DE LUFTHANSA

Maroto va assegurar que davant d'aquesta nova política comercial "estan molt tranquils" perquè aquesta situació ja l'han viscut amb anterioritat i han pogut comprovar que la incidència és mínima, al·ludint a Lufthansa.

"Les aerolínies posen a prova diferents models de negoci ja que volen gestionar els seus canals i ens podem trobar diferents models de negoci al llarg de tot el món. Aquesta tendència que ja s'havia produït als EUA ara s'ha traslladat a Europa on les agències de viatges tenen històricament un paper important", va explicar el directiu.

Maroto va assegurar que Amadeus és un proveïdor de tecnologia que cobreix tota la cadena de valor i per tant no s'espera un gran impacte per aquest tema. "Crec que l'objectiu no és un motiu de costos sinó el tractar de portar el màxim trànsit possible i establir una relació més directa amb l'aerolínia", va justificar Maroto.

ESTRATÈGIA EMPRESARIAL

Maroto, que va reconèixer la "excel·lent" relació que manté tant amb IAG com amb els seus directius, va afirmar que cada aerolínia decideix la seva estratègia empresarial en funció de la companyia, "de fet les baix cost del grup com Vueling no s'han inclòs en aquesta estratègia", ha apuntat.

"Les aerolínies han de buscar els seus models de negoci i com atraure els passatgers realitzant diferenciació de tarifes en funció dels seus canals. Nosaltres com a empresa respectem les decisions en funció dels serveis que es volen oferir i no esperem cap impacte", ha reiterat.

Durant el seu discurs 'Personas, tecnologia, evolución', Maroto va realitzar una anàlisi de com les tecnologies estan afectant les companyies modificant el seu model de negoci i donant lloc a un estil més personalitzat cosa que suposa més oportunitats de negoci en un canvi que s'està produint de manera força accelerada.

Noticias relacionadas

contador