ep el presidente ejecutivo de telefonica jose maria alvarez pallete interviene en una rueda de
Alberto Ortega - Europa Press

El president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, ha aprofitat la seva intervenció al Fòrum Econòmic de Davos per destacar que "les transicions verdes i digitals van de la mà" i que, per tant, "sense digitalització no hi ha transició verda" . Així mateix, ha reivindicat el paper crucial que exerceix el sector de les telecomunicacions, ja que té el poder de transformar altres indústries perquè avancin en l'eficiència energètica.

  • 4,22€
  • 1,73%

Pallete ha participat aquest dimarts en un panell titulat Desbloquejant la innovació digital per aconseguir unes emissions netes zero, i durant la seva intervenció, segons una nota remesa per la companyia, ha afirmat que el sector de les telecos “sempre hem estat part de la solució". Com ha recordat, aquesta indústria té el potencial d'ajudar altres sectors a reduir 10 vegades més les emissions de gasos defecte hivernacle.

I precisament per aquesta contribució, també ha reclamat que les infraestructures de telecomunicacions siguin reconegudes com a inversions sostenibles per tots els grups d'interès i estiguin representades de manera adequada en la taxonomia europea d'activitats sostenibles, cosa que és fonamental.

El president de Telefónica ha explicat que la companyia és pionera al segment del finançament sostenible. Després de recordar que el 2019 va llançar el primer bo verd de la indústria, ha destacat que el 2020 va emetre el primer bo híbrid verd i que el 2021 va col·locar el primer bo híbrid sostenible del sector. A més, ha indicat, la teleco ja ha aconseguit més de 10.000 milions d'euros en finançament ESG.

Pallete creu vital continuar avançant en aquest procés, i per això ha demanat "mecanismes polítics i reguladors forts per continuar desenvolupant plans de descarbonització basats en la digitalització". "És la nostra responsabilitat col·lectiva estendre els beneficis de la digitalització a tots els sectors i, en particular, a les pimes per accelerar l'efecte multiplicador de la tecnologia per descarbonitzar l'economia. Si ho fem bé, aportarà beneficis importants a la societat", ha defensat a Davos.

I és que, ha insistit, “no hi ha transició energètica sense digitalització”. També ha assenyalat que "les infraestructures intel·ligents són l'espina dorsal de la transició verda, un factor de canvi per aconseguir una economia d'emissions netes zero". De manera precisa, ha indicat que les tecnologies i els serveis digitals tenen capacitat per reduir les emissions mundials entre un 15% i un 35% per al 2030.

LA SOSTENIBILITAT ÉS ESSENCIAL

Així mateix, durant la seva intervenció Álvarez-Pallete també ha destacat que la sostenibilitat és una part essencial de l'estratègia i el negoci de la companyia: "Som pioners a abordar la transició energètica i digital. La sostenibilitat és al cor del que som i del que fem”.

"A Telefónica estem predicant amb l'exemple. Tenim una llarga trajectòria descarbonitzant les nostres pròpies operacions i la nostra cadena de valor i desenvolupant tecnologies intel·ligents. Ens situem com una de les empreses líders en sostenibilitat i com un referent en la gestió mediambiental, formant part de la 'Llista A' de CDP des de fa vuit anys", ha argumentat.

Aquests èxits es recolzen en objectius concrets i ambiciosos. Telefónica arribarà a les emissions netes zero als seus principals mercats el 2025 i a tots els països on és present el 2040, així com a la seva cadena de valor. Ara com ara, només el 2021 ja va ser capaç de reduir les seves pròpies emissions un 70%.

Alhora, la companyia continua transformant les seves xarxes mentre apaga el seu llegat, prescindint del coure i accelerant el desplegament de la fibra i del 5G: la primera és un 85% més eficient que el coure i el segon, un 90% més eficient que el 4G.

Sense oblidar que des del 2019, Telefónica utilitza exclusivament energia renovable als seus principals mercats, i el grup també està transformant el seu model operatiu i el 80% dels processos ja estan digitalitzats. Aquests avenços han permès que la companyia hagi estat capaç de retallar el consum d'energia un 7% als sis últims anys mentre ha multiplicat per set el trànsit durant el mateix període.

Noticias relacionadas

contador