• Les accions de l'entitat financera cotitzen amb una forta volatilitat
  • El banc ha patit en borsa després de la intervenció i adjudicació de Banc Popular a Santander
ep sucursal banco liberbank

La volatilitat continua en Liberbank. Un dia després de la prohibició de les posicions curtes, i després de rebotar un 41%, el banc cotitza amb pèrdues del 10% aquest dimarts després de moure entre pèrdues i guanys durant els primers compassos de la sessió. A més, la negociació de títols està sent molt superior a la mitjana.

  • 0,28€
  • 1,72%

De fet, després de la intervenció per part de les autoritats europees i l'adjudicació de Banc Popular per un euro a Banc Santander, es va deslligar una onada de vendes en Liberbank, que va perdre un 40% del seu valor durant la setmana. La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va intervenir ahir, abans de l'obertura, per frenar la sagnia. Va vetar les vendes en curt durant un mes, cosa que va suposar un impuls per a les seves accions, tot i que l'agregat de posicions curtes s'havia mantingut estable a l’1,39% del capital, segons les dades actualitzades publicades aquest dilluns pel regulador.

La CNMV ha intervingut en Liberbank, cosa que no va fer amb Popular, en considerar que els fonamentals són molt diferents i que "les caigudes s'han produït sense notícies sobre el banc", assenyalen fonts de l'organisme presidit per Sebastián Albella. Així mateix, aquestes mateixes fonts consideren que la mesura és més efectiva quan la pressió baixista encara és reduïda.

Liberbank va guanyar 32 milions d'euros durant el primer trimestre, un 16% menys que el mateix període de l'any anterior. La ràtio de solvència Tier 1 s'ha situat al 12% al març, mentre que el retorn sobre el capital (RoE) va arribar al 5,2%, en línia amb CaixaBank o Sabadell i lluny de la resta, excepte Popular, que va comptar amb un -4,9%. A més, Liberbank compta amb un potent coixí de liquiditat. Segons l'Informe Anual de 2016 de l'entitat, a finals del passat exercici comptava amb una Ràtio de Cobertura de Liquiditat (LCR, per les sigles en anglès) del 405%, enfront del 134,8% que Popular tenia en el mateix moment.

Les xifres de Liberbank s'allunyen radicalment de les de Popular i això és el que defensa el consell. Públicament per frenar les caigudes, en assegurar que la caiguda de les últimes jornades va ser "absurd" i per la seva butxaca: van aprofitar les caigudes per comprar accions, segons els registres de la CNMV. Així ho va fer el seu conseller delegat, Manuel Menéndez Menéndez que va augmentar la seva posició fins al 0,048% del capital valorat en 427.000 euros amb el tancament d'ahir que es va produir amb un valor en borsa de 891 milions.

Noticias relacionadas

contador