alicia-koplowitz
Reuters

L'empresària espanyola Alicia Koplowitz ha entrat a Grifols, en plena pandèmia, mitjançant la seva societat d'inversió col·lectiva (sicav), que es reforça en Cellnex. Ho ha fet al segon trimestre de l'any, període en què ha esclatat la crisi de la COVID-19.

Grifols cotitza a l'Ibex 35 i contribueix cercant de solucions per lluitar contra el virus. Koplowitz ha decidit apostar per aquesta firma per invertir a la renda variable espanyola. Ha invertit 1,56 milions en el capital de la companyia farmacèutica.

Aquesta setmana, l'empresa multinacional va publicar que ha subministrat els seus primers lots d'immunoglobulina hiperinmune anti-SARS-CoV-2 per a ús en assajos clínics amb l'objectiu de valorar-ne la seguretat i eficàcia.

Segons va explicar, es tracta d'un medicament específicament desenvolupat per tractar la infecció per SARS-CoV-2 que proporciona immunització passiva als pacients, que "podria utilitzar-se tant per a la prevenció com per al tractament de la malaltia".

De la resta de moviments de la societat d'inversió d'Alicia Koplowitz durant el segon trimestre de l'any, en ple confinament, figura la seva sortida d'Amadeus, companyia de la qual en tenia títols per 1,12 milions i que forma part d'un dels sectors més castigats per la crisi, com és el del transport.

En la mateixa línia, també ha reduït a 1,32 milions d'euros la seva inversió en Aena, operador dels aeroports espanyols del qual al tancament del primer trimestre en tenia gairebé 1,6 milions, segons les dades de la seva sicav remesos a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Per contra, l'empresària s'ha reforçat en un dels valors de moda al mercat, Cellnex, companyia d'antenes de telefonia en la qual té invertits 1,45 milions d'euros, quan a començaments de l'any només n'hi confiava un milió d'euros.

Així mateix, la firma de Koplowitz ha augmentat la seva aposta per FCC, elevant fins a 2,09 milions la seva inversió en la constructora que va fundar el seu pare i actualment controla Carlos Slim.

Aquest moviment coincideix amb la nova reducció de la participació de la seva germana Esther Koplowitz a l'empresa, que a més acaba de commemorar les seves 125 anys d'història.

L'empresària també ha reforçat lleugerament la seva posició al sector de la promoció d'habitatges, incrementant fins a 1,44 milions la seva inversió a Metrovacesa.

EL SEU VALOR 'ESTRELLA', DEL MAB

No obstant això, al tancament de la primera meitat de l'any, el valor 'estrella' de la cartera d'inversió de la sicav d'Alicia Koplowitz a la Borsa espanyola continua sent un valor del Mercat Alternatiu Borsari (MAB).

Es tracta de Proeduca Altus, societat 'hòlding' d'un grup de firmes d'ensenyament universitari 'online' que, segons les seves dades, factura uns 111 milions anuals i imparteix classes a alumnes de més de noranta països, fonamentalment a través de la Universitat Internacional de la Rioja. La firma de l'empresària té 8,7 milions d'euros en aquesta companyia.

Durant el segon trimestre de l'any, i malgrat els enfonsaments dels mercats per la crisi i la pandèmia, l'empresària va reforçar lleugerament la seva posició a la renda variable espanyola, on tenia invertits un total de 21 milions d'euros, un 7,2% respecte al tancament del primer.

Quant a les seves inversions internacionals, l'empresària continua apostant per valors tecnològics. La sicav de Koplowitz té invertits 8 milions d'euros en Alphabet, 2,8 milions en Facebook i altres 1,6 milions en Amazon.

Noticias relacionadas

contador