alcoa

Alcoa va donar aquest dilluns a la nit el tret de sortida de la temporada de resultats als Estats Units. En la publicació de les seves xifres, no va complir les previsions del mercat i va informar d’unes pèrdues de 121 milions de dòlars durant l’any passat, la qual cosa ha enfonsat la cotització de les seves accions aquest dimarts fins al seu nivell més baix des del 2009.

En concret, els títols d’Alcoa cauen un 9%, fins a 7,25 dòlars, cap a les 17.05 hores.

La metal·lúrgica, que és la segona productora d'alumini més gran del món després de Rio Tinto-Alcan i Rusal, va acabar l'any amb unes pèrdues de 121 milions de dòlars després d'una caiguda dels ingressos del 6% respecte al 2014, fins a 22.500 milions de dòlars.

El descens del preu de les matèries primeres ha suposat una forta garrotada per a la primera companyia important que publica les seves xifres del quart trimestre natural del 2015 a Wall Street.

En aquest període, els ingressos van quedar en 5.250 milions de dòlars, 50 milions per sota de la previsió del consens d'analistes de Reuters. No obstant això, durant el trimestre els beneficis sí que van superar les expectatives, ja que es van situar en 0,04 dòlars per acció, dos centaus per sobre de les projeccions.

Juntament amb els seus resultats, Alcoa va assenyalar que tira endavant el seu pla de separar-se en dues companyies cotitzades, segons recull MarketWatch. Una d'elles se centrarà en les matèries primeres, i l’altra, en productes d'enginyeria i transport i en el negoci de construcció.

La primera reacció dels inversors va ser positiva, i les accions d’Alcoa van arribar a pujar gairebé un 3% en les operacions electròniques del mercat fora d’hores, després del tancament de Wall Street. No obstant això, aquest dimarts es produeix una forta onada de vendes.

contador