ep un guardia civil vigila la manifestacion del comite de empresa de alcoa tras el anuncio hace
Carlos Castro - Europa Press

Alcoa torna a obrir la porta a allargar les negociacions de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) previst per a la seva planta de San Cibrao (Lugo) que, teòricament conclouen el divendres. Un paquet d'acomiadaments que suposa 534 baixes, segons el plantejament inicial de l'empresa.

La multinacional nord-americana està disposada a continuar negociant, sempre que hi hagi "avanços" en el diàleg amb els treballadors a les reunions previstes per a aquest dimecres i dijous.

Els representants dels treballadors han demanat més temps per l'impacte que ha tingut el rebrot de coronavirus a Galícia, en concret, a A Mariña, que ha comportat mesures de confinament.

ATURAR L'ERO

A més, els sindicats demanen a la Xunta i al Ministeri d'Indústria que aturin l'ERO i que concretin les mesures del pla d'industrial que va anunciar el Govern per salvar a l'empresa.

Sobre aquest tema, el president del comitè de Alcoa San Cibrao, José Antonio Zan, es va queixar que la multinacional insisteix a condicionar la negociació a la parada de les cubes. Assegura que la multinacional està "enrocada" en aquest plantejament, però els treballadors ho tenen com una línia vermella que no estan disposats a permetre.

Aquesta setmana, els treballadors d'Alcoa faran vaga, a la qual s'hi sumen més de 20 empreses contractistes de la companyies, les quals també es veuran afectades pels acomiadaments si Alcoa tanca la fàbrica d'alumini.

Noticias relacionadas

contador