ep fabrica de alcoa en san cibrao
EUROPA PRESS - Archivo

Alcoa ha comunicat aquest dijous que obre un període informal de consultes per a l'acomiadament col·lectiu de 534 empleats de la seva planta d'alumini primari de San Cibrao, al municipi de Cervo (Lugo), a causa de la seva producció "ineficient".

La companyia explica en un comunicat que els problemes "estructurals" d'alts costos d'energia i el baix preu de l'alumini, juntament amb l'excés de capacitat global, "han causat significatives pèrdues recurrents, que es preveu que continuïn".

El complex industrial de San Cibrao està compost per una planta d'alumini i una planta d'alúmina, que donen feina a 633 i 510 persones respectivament. La reestructuració prevista per a la planta d'alumini preveu operar "només una part de la fosa". Amb tot, assegura que la producció de la planta d'alúmina "no es veurà afectada per aquest període informal de consultes".

Ara, Alcoa inicia un període informal de consultes amb els representants dels treballadors de San Cibrao davant la situació "insostenible" de la planta d'alumini.

La setmana passada, el comitè d'empresa d'Alcoa San Cibrao i la Xunta van demanar al Govern mesures urgents per aconseguir un preu competitiu per a empreses electrointensives. L'Executiu gallec alertava de risc de "desmantellament" de la indústria de l'alumini si no hi ha actuacions immediates.

Els treballadors mostren la seva preocupació després que la multinacional adoptés la decisió de parar les cubes que arribin al final de la seva vida útil sense preveure la seva posterior arrencada. A més, es queixaven que segueixen "sense resposta" per part del Ministeri d'Indústria a les dues sol·licituds de convocatòria de la taula multifuncional d'Alcoa San Cibrao.

Noticias relacionadas

contador