ep airtificial
AIRTIFICIAL - Archivo

Airtificial s'ha disparat un 21% després d'obtenir la llum verda de la CNMV a les seves dues ampliacions de capital. Així ho ha anunciat aquest divendres la pròpia companyia, que espera recaptar 19,3 milions d'euros.

Ho farà de dues maneres: primer amb una ampliació de 15 milions recolzada pels seus accionistes de referència i, segon, amb una altra ampliació de compensació de deute del seu accionista Anangu.

Els accionistes d'Airtificial tenen fins al 19 d'octubre per a exercir o transmetre el seu dret de subscripció preferent a aquestes accionistes emeses. Cal recordar que van ser aquests propis accionistes els que van aprovar el mes de juny passat aquest moviment.

A aquesta s'hi afegeix una altra ampliació per a la compensació de crèdit en accions per import de 4,3 milions que va ser atorgat pel Grup industrial Anangu, que ratifica així, segons la firma, la seva "plena confiança".

Aquesta operació s'emmarca dins del full de ruta de la companyia en la qual pivota la recapitalització i la instauració d'una estructura financera i accionarial "sòlida" amb la qual accelerar el projecte corporatiu, i la concentració del negoci en les activitats 'core' i internacionals sota la direcció de l'actual director operatiu, Antonio Martínez.

"Amb l'aprovació de l'ampliació de capital, per part de CNMV, donem el tret de sortida per a fer realitat tota la transformació del Grup en què hem estat mesos treballant i que a partir d'avui serà tangible a totes les unitats de negoci. A més, comptem amb una estructura reforçada i més eficient que ens permetrà impulsar un creixement sostingut i consistent", ha ressaltat el president d'Airtificial, Rafael Suñol.

Per a aquesta operació, Airtificial ha donat el mandat a EBN Banc de Negocis com a coordinador global, a Gómez-Acebo & Pombo com a assessor legal i a GVC Gaesco com a agent financer d'aquesta.

Noticias relacionadas

contador