ep el presidente de aena maurici lucena interviene en la inauguracion oficial de la viii edicion del
Eduardo Parra - Europa Press

Aena planeja tornar a pagar dividend el 2023 amb un pay out del 80%, segons publica Cinco Días, que cita l'esborrany que prepara el gestor dels aeroports espanyols i que enviarà a la Comissió Delegada del Govern per a Assumptes Econòmics.

  • 176,20€
  • 0,97%

La companyia no descarta elevar la ràtio pay out (percentatge dels beneficis que es paga com a dividend) fins i tot fins al 85%, encara que aquest aspecte encara no s'ha concretat.

Aena pagava el 80% dels seus beneficis com a dividends, encara que va haver de suspendre el pagament als seus accionistes el 2020, amb motiu de la pandèmia. L'any 2019, Aena va obtenir un benefici de 1.442 milions d'euros i va acordar proposar a la Junta General Ordinària d'Accionistes la distribució d'un dividend de 7,58 euros bruts per acció.

Tot i això, la pandèmia de Covid va arruïnar aquests plans i el gestor d'aeroports va haver de suspendre la retribució als seus accionistes (el principal n'és l'Estat espanyol, que controla el 51% del capital).

Durant el primer semestre del 2022, Aena va obtenir un benefici de 163,8 milions d'euros, per la qual cosa la tornada a la rendibilitat ja és una realitat.

I encara que no recuperarà el benefici del 2019, si finalment s'aprova el repartiment de dividends i el pay out és del 80%, els accionistes podran descomptar que l'any que ve hi haurà una tornada al dividend.

"Esperem un pay out del 80% per al 2022 i un dividend per acció de 3,21 euros, amb una rendibilitat per dividend del 2,8%. La companyia espera fer comentaris sobre això i la seva estratègia 2022-2026 en una presentació a analistes entre l'octubre i el novembre d'aquest any", expliquen els experts de Banc Sabadell.

Noticias relacionadas

contador