ep agentes de la guardia civil ayudan a viajeros en la terminal 4 del aeropuerto de madrid en el dia
Ricardo Rubio - Europa Press

Aena, sota la lupa de Barclays i Bank of America. Les dues entitats sostenen postures oposades respecte a la gestora aeroportuària espanyola. D'una banda, la britànica ofereix tres raons per apostar per ella a la borsa, i dos motius per ser previnguts. A més, li reitera el consell de 'neutral'.

  • 171,60€
  • -2,28%

Els tres motius per a ser optimistes amb el valor són els següents:

1. La recuperació de passatgers: Barclays cita l'1 de juliol, data d'aixecament de la quarantena a turistes estrangers, com a catalitzador perquè els aeroports espanyols tornin a poc a poc a la normalitat. Això és, al seu torn, una notícia positiva per a ells.

2. Balanç i liquiditat sòlids: el banc reconeix que la gestora ha millorat la seva posició de liquiditat des d'abans de la crisi (1.300 milions d'euros) fins a les xifres actuals (3.200 milions d'euros).

3. El canvi de regulació: Barclays creu que la proximitat de les negociacions de cara a una nova regulació (tindran lloc entre finals de 2020 i principis de 2021) arriben en un moment idoni en el qual la gestora tindrà a la mà totes les dades i previsions necessàries per actuar en conseqüència i descomptar l'escenari post coronavirus.

Al seu torn, Barclays assenyala dos motius per a l'escepticisme:

1. Una recuperació d'uns quants anys que requerirà d'estímuls: l'entitat financera alerta que aquesta és la crisi més llarga a la qual s'ha enfrontat la indústria, per la qual cosa també trigarà més temps a recuperar-se'n. En aquest camí cap a la nova normalitat, no descarten la necessitat de nous estímuls al creixement.

2. Perills que posen en risc els seus ingressos comercials: un altre dels vents de cara que té en compte Barclays és el mal moment que travessa el comerç en general. Als centres comercials ja es comencen a veure les primeres conseqüències de la crisi, amb comerços afrontant el tancament. Als aeroports no serà diferent, i això repercutirà al seu torn en els ingressos de la gestora.

"SUMMER IS COMING"

Bank of America sí que veu el got mig ple. Els seus analistes reiteren el seu consell de 'comprar Aena amb un preu objectiu de 145 euros per acció. L'entitat apunta que el 84% del turisme estranger arriba a Espanya amb avió, per la qual cosa hauria de beneficiar-se a partir de l'1 de juliol de les mesures de l'Executiu de Sánchez.

Malgrat tot, el banc nord-americà continua pronosticant un enfonsament del 45% del trànsit aeri al 2020. Per a 2021, anticipen un rebot del 65%.

Noticias relacionadas

contador