ep sedeaenala calle peoniasmadrid
Europa Press - Archivo
173,20€
  • -1,20€
  • -0,69%

Aena cau més d'un 2% aquest dilluns a l'IBEX 35. La cotitzada es ressent al mercat després d'una rebaixa d’RBC, que se suma a altres companyies d'anàlisi en la seva revisió a la baixa de la gestora aeroportuària que, d'altra banda, està sent un dels millors valors del selectiu espanyol en aquest inici de 2019.

Amb tot, RBC rebaixa Aena de 'neutral' a 'infraponderar' i retalla el preu objectiu des dels 155 euros per acció fins als 145. Una retallada justificada per "l'expectativa que el títol es vegi impactat negativament durant els propers 12 mesos pels riscos reguladors".

A més, RBC recorda que el 20% del tràfic aeri dels aeroports gestionats per Aena depèn del resultat final del Brexit. Per tant, a l'espera de conèixer el seu desenllaç, la gestora s'enfronta a una incertesa a la qual se suma la pressió que exercirà el resultat electoral dels comicis del 28 d'abril.

En funció dels resultats d'aquestes noves eleccions, l'equip directiu liderat pel president i el conseller delegat de la cotitzada s'exposen a tornar a ser substituïts. Un nou canvi de peces que recalcaria encara més la inestabilitat de la companyia i, per extensió, la del seu dividend.

La gestora va ser notícia el passat 12 de març després de conèixer-se que va registrar 16,2 milions de passatgers el febrer, un 6,4% més que durant el mateix període de l'any anterior.

L'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas va liderar la xarxa amb el major nombre de passatgers durant el segon mes de l'any, amb més de 4,1 milions de viatgers, xifra que suposa un increment del 5,9% respecte al primer mes de 2018. El va seguir, Barcelona-El Prat amb 3,26 milions de passatgers, un 7,7% més que durant el mateix mes de 2018.

Noticias relacionadas

contador