ep archivo   edificio de aedas homes
AEDAS HOMES - Archivo

El Consell d'Administració d'Aedas Homes ha aprovat el llançament d'una oferta de recompra parcial del bo verd emès el maig del 2021, que va assolir una emissió de 325 milions d'euros a un interès anual del 4% amb venciment a més de cinc anys.

  • 19,70€
  • 0,92%

La promotora proposa una oferta de recompra de fins a 50 milions d'euros (es reserva el dret a acceptar una quantitat superior o inferior a l'import esmentat) a un preu màxim d'un 99% del valor nominal de l'emissió del bo. L'oferta està adreçada als bonistes que hi podran acudir des del 20 de març fins al 27 de març de 2024.

Un cop finalitzi l'oferta i després de la liquidació, s'amortitzarà la quantia recomprada del bo juntament amb altres operacions de recompra realitzades en operacions anteriors.

Goldman Sachs és el 'dealer manager' únic de l'operació i Morrow Sodali actuarà com a 'tendre agent'.

Aquesta recompra s'emmarca en la decisió de la companyia de mantenir un palanquejament adequat, així com oferir una atractiva remuneració als seus accionistes.

"L'objectiu de l'oferta de recompra és l'optimització i la reducció del deute brut existent, millorant així terminis i costos financers", afirma María José Leal, CFO d'Aedas Homes. Cal recordar que el risc creditici de l'emissió d'aquest bo va tenir una qualificació per part de S&P, Fitch i Moody's de BB-, BB i Ba2, respectivament, la qualificació més alta del sector promotor a EMEA i que s'ha mantingut des de la seva emissió.

Aedas Homes ha anunciat aquesta setmana la distribució d'un dividend de 2,25 euros bruts per acció a compte dels resultats de l'exercici fiscal en curs 2023/24 que finalitza el proper 31 de març, xifra que es tradueix en una remuneració total de 97 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador