ep archivo   audax renovables
AUDAX RENOVABLES - Archivo

Audax Renovables ha informat que l'agència europea de qualificació creditícia EthiFinance Ratings ha reiterat la valoració de la companyia a 'BBB-', segons ha notificat l'empresa a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

  • 1,97€
  • -1,01%

Alhora, Audax ha assenyalat que EthiFinance ha modificat la tendència de la companyia, que eleva a Estable des de l''En Observació' anterior.

El benefici de la companyia catalana es va multiplicar per quatre el 2023. Així ho recullen els darrers comptes anuals de l'energètica, en què es mostra un resultat net de 31 milions d'euros, un 304% més que els 7,76 milions d'euros aconseguits a l'exercici fiscal 2022.

Això, malgrat que els ingressos d'Audax van caure un 13% durant aquest període, a causa en bona mesura de la caiguda dels preus energètics als mercats en què el grup opera. Als mercats esmentats, el preu de l'electricitat ha minvat un 53%, mentre que el del gas s'ha reduït un 65% de mitjana. Així, les vendes de la companyia han tancat l'any en 2.293 milions d'euros enfront dels 2.632 milions aconseguits l'exercici anterior.

El marge brut i l'EBITDA van tancar el 2023 en 236 milions d'euros i 96,1 milions d'euros, amb uns increments del 64% i del 78%, respectivament. La companyia destaca que la millora de les dues magnituds reflecteix "la bona repercussió de les decisions estratègiques dutes a terme a l'exercici anterior".

Audax ha indicat que el millor Ebitda de la companyia s'ha aconseguit gràcies a "la integració vertical entre les activitats de generació i comercialització", que li han permès aconseguir una "previsió estable a llarg termini" d'aquesta referència. Així mateix, la companyia destaca que, durant l'últim trimestre de l'any, el grup ha incrementat el nivell de cobertura de la provisió de la cartera de clients, cosa que els ha permès enfortir la qualitat del balanç i ha reduït l'EBITDA en 12 milions.

Noticias relacionadas

contador