ep archivo   el presidente de acs florentino perez 20210405085505
ACS - Archivo

La companyia presidida per Florentino Pérez, ACS ha entrat al concurs convocat per l'empresa gestora del transport de Nova York per adjudicar les obres per a la substitució d'un antic tren elevat amb el qual es connectarà totes les terminals de l'aeroport de Newark amb la resta de mitjans de transport de la ciutat i la seva àrea metropolitana.

ACS

  • 38,36€
  • -0,31%

ACS ha licitat per aquest contracte valorat en 2.000 milions de dòlars (1.660 milions d'euros) a través de la seva filial Dragados i en consorci amb algunes empreses locals del sector com Halmar, Schiavone, HDR Engineering i BYD Transit, segons ha informat l'entitat adjudicatària.

Enfront de la constructora espanyola, tres consorcis competiran per fer-se amb aquest contracte. Un d'ells integrat per Alstom i les nord-americanes AECOM, Kiewit i Tully. Una altra de les aliances està integrada per la sueca Skanska, la japonesa Mitsubishi i les canadenques SNC-Lavalin i COWI. Per la seva banda, a l'última de les propostes només concorren empreses nord-americanes (Tutor-Perini, Parsons i DCCCA1).

El nou tren elevat, denominat AirTrain Newark, preveu reemplaçar l'actual infraestructura, que es va inaugurar el 1996, però ja s'ha tornat obsoleta i poc segura. Per això, l'Autoritat Portuària de Nova York i Nova Jersey confien que aquesta actualització proporcioni "els millors estàndards de la seva classe pel que fa a seguretat, comoditat, conveniència i tecnologia pròpia de segle XXI".

El tren discorrerà per una via elevada d'uns quatre quilòmetres de longitud i la infraestructura comptarà amb noves eines digitals i nous serveis tant a les estacions com en els vehicles. Es preveu que les obres comencin a mitjans de 2022.

ACS segueix posicionant d'aquesta manera com la constructora espanyola amb més presència a Amèrica del Nord, on només l'any passat va ingressar 17.300 milions d'euros, més de la meitat del que obté a tot el món. De la seva actual cartera global de 70.000 milions d'euros, el 44% correspon a aquesta regió i, només el 2020, les seves adjudicacions als Estats Units van arribar als 4.000 milions d'euros.

El 2021, ja sota l'Administració Biden, que ha llançat un pla d'infraestructures de 2 bilions de dòlars, ACS s'ha fet amb obres de sanejament d'aigua i transport per 100 milions a Califòrnia, amb la renovació de l'aeroport de Dallas per 100 milions més i amb la construcció d'un hospital a Washington per 320 milions, al mateix temps que ha entrat en el projecte de Nova York per desenvolupar un parc eòlic marí davant les seves costes.

Noticias relacionadas

contador