ep archivo   el presidente de acs florentino perez 20210405114405
ACS - Archivo

ACS estudia segregar el negoci de construcció i separar-lo de la resta d'activitats del grup, segons han confirmat a Efe fonts pròximes a la companyia, que estudia diferents opcions per simplificar la seva estructura.

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%

Segons ha assenyalat recentment el president de la companyia, Florentino Pérez, en una conferència amb analistes i inversors, aquesta estratègia per reduir la complexitat del grup passa per agrupar els negocis de construcció, així com els de concessions, però no per augmentar la participació en les seves filials Hochtief i CIMIC.

Entre les opcions que contempla ACS per a l'àrea de construcció, de la segregació informa Bloomberg, es trobaria realitzar un spin-off.

Després de vendre a Vinci la major part del seu negoci industrial, Florentino Pérez va explicar que el grup està immers en un procés de transformació i simplificació i que un cop completat s'analitzaran diferents alternatives de govern corporatiu després que Marcelino Fernández Verdes no hi continuï com a conseller delegat.

Al negoci de concessions, ACS es troba centrada en el procés de venda d'ASPI (Autostrade per l'Italia), filial del seu soci italià Atlantia, amb la vista posada a crear un gran grup de concessions d'autopistes gràcies als gairebé 5.000 milions en metàl·lic que rebrà de l'operació amb la francesa Vinci.

Com a part d'aquesta estratègia i després de la venda de la gran part de la seva divisió industrial, ACS crearà amb Vinci una aliança d'empreses a la qual s'aportaran els actius renovables durant els vuit i mig anys següents a l'execució de la compravenda i que estarà participada en un 49% pel grup espanyol.

Preguntat per possibles operacions addicionals amb Vinci, Florentino Pérez va assegurar el passat 6 d'abril que aquesta companyia -que busca ser líder a Europa- és només per renovables i que qualsevol altra possibilitat per al negoci de concessions o construcció es farà a part.

Els analistes de Banc Sabadell no esperen "que ACS dugui a terme una operació d'aquestes característiques abans de tenir major visibilitat sobre les alternatives d'inversió dels fons procedents de la venda de Serv. Industrials". A més, recorden que "ha mostrat interès per ASPI (si bé en premsa es parla que posaria condicions com que es respecti el pla inversor de la italiana i la crisi del viaducte resolta").

Noticias relacionadas

contador