ep florentino perez marcelino fernandezgiovanni castellucci
EUROPA PRESS

L'acord d'ACS amb Atlantia per a una OPA conjunta per Abertis segueix sent aplaudit pel mercat. Els analistes del banc alemany Berenberg han millorat aquest dilluns el seu preu objectiu de la constructora que presideix Florentino Pérez de 35 a 39 euros, un 11,4% més, i la seva recomanació passa de 'mantenir' a 'comprar'.

ACS

  • 37,82€
  • 0,32%

Després d'això, les accions d'ACS repunten un 2% aquest dimarts i cotitzen als 32,80 euros. Per tant, Berenberg considera que el valor borsari de la companyia espanyola té un potencial de pujada del 18%. "Creiem que hi ha un important motiu econòmic per a aquest acord", destaquen els experts del banc alemany sobre aquesta OPA conjunta per a la concessionària.

"ACS té una exposició única als mercats de participació publico-privada (PPP) més grans del món, una posició de caixa neta creixent i una recuperació en la seva branca de serveis industrials. Creiem que el risc-recompensa d'aquesta operació és molt atractiu malgrat algunes incerteses pel que fa a l'oferta conjunta d'Abertis", indiquen al seu informe.

L’estimació de Berenberg és que el 30% d'ACS en Abertis permetrà una millora del 20% al benefici per acció de la constructora a 2019. "ACS és una anomalia de valoració entre els seus parells, ja que cotitza amb un 18% de descompte enfront dels seus competidors malgrat tenir un rendiment de flux de caixa i un important marge EBIT (resultat d'explotació) que està al capdavant del sector. Una major claredat sobre l'estratègia per a Abertis i la materialització d'una recuperació en els seus serveis industrials haurien de ser catalitzadors per a una nova avaluació", afirmen els analistes.

Berenberg també millora la seva visió de Hochtief. Els analistes pugen un 14,9,% el seu preu objectiu de la filial alemanya d'ACS, de 141 fins a 162 euros, i reiteren la seva recomanació de 'mantenir' les seves accions davant els 148,5 euros als quals cotitza la companyia alemanya. "Tant Hochtief com la filial australiana Cimic han tingut un bon comportament augmentant el seu flux de caixa, la seva caixa neta i els seus marges", indiquen. D'altra banda, també consideren que la seva participació en Abertis pot augmentar un 20% el seu benefici per acció de Hochtief el 2019.

Finalment, Berenberg valora que "la debilitat en els preus de les accions d'Atlantia, ACS i Hochtief durany els tres mesos previs a l'anunci de l'oferta conjunta estava provocada pels riscos que podia generar un contraoferta. Semblava cada vegada més probable que el guanyador d'aquesta licitació pagaria un preu molt més alt per Abertis del que inicialment havien esperat, mentre que ara els dos podran adquirir Abertis per 18,35 euros per acció", conclouen els experts.

Noticias relacionadas

contador